Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan pčela
  • 19.05.2021. 11:20

Svjetski dan pčela: Vrtićarcima podijeljene edukativne slikovnice "Pčelica"

Diljem Hrvatske podijeljeno je više od tri tisuće slikovnica čija je autorica dr. sc. Gordane Hegić, predsjednice Hrvatskog apiterapijskog društva.

Foto: Bigstock/ Nordia
  • 578
  • 127
  • 0

Povodom Svjetskog dana pčela kojeg obilježavamo 20. svibnja svake godine, Hrvatsko apiterapijsko društvo podijelilo je u vrtiće više od tri tisuće edukativnih slikovnica "Pčelice" autorice dr. sc. Gordane Hegić, ujedno i predsjednice društva, a koje na djeci prilagođen način pričaju o pčelama.

Cilj slikovnica je, navode, organizirati program edukacije naših najmlađih o apikulturi - kulturi poznavanja života i rada pčela, njihovih uloga u eko sustavu, nastanka i proizvodnje pčelinjih proizvoda te njihovog svakodnevnog korištenja.

"Upravo smo s tim ciljem napravili program za edukaciju odgojiteljica koje bi potom stečeno znanje prenosile dalje svojim mališanima“, pojasnili su.

Prilikom odabira vrtića koje su uključili u donaciju posebnu su pažnju posvetili onima koji nose naziv "Pčelica“ ili onima na području pčelarskih udruga s kojima imaju kontinuiranu suradnju poput Pčelarske udruge Labin koja će djeci donirati i med.

Isto tako Pčelarsko društvo Moslavina Otok Ivanić za najmlađe uz slikovnicu sprema slatko iznenađenje, a odlična je suradnja i promocija i s obrtom Apidora iz Našica koji je nositelj zlatnog žiga Hrvatskog apiterapijskog društva čime se potvrđuje vrhunska kvaliteta njihovih proizvoda. Vlasnica tog obrta Anita Dragić organizirala je da se slikovnica prevede na slovački jezik pa će je dobiti i djeca iz Saveza Slovaka Hrvatske čije je sjedište u Našicama.

Nadalje, grad Novska koji je, nakon Zagreba, prvi grad u Hrvatskoj u kojemu se održava edukacija za liječnike na temu apiterapije - liječenja pčelinjim proizvodima (koju boduje Hrvatska liječnička komora) na Svjetski dan pčela 20. svibnja 2021., tiskat će slikovnicu i pokloniti vrtiću uz donaciju meda lokalnih pčelara. 

"U Zagrebu smo donirali oko 100 slikovnica Dječjoj knjižnici Marina Držića koja će za sada organizirati izložbu slikovnica pčelice, a kada popuste epidemiološke mjere i krenu radionice uživo dogovorena je daljnja suradnja u edukaciji djece“, navode iz apiterapijskog društva.

Obilježavamo Svjetski dan pčela, jednih od najvažnijih živih bića na Zemlji

Slikovnice su još poslane u dječji vrtić Pčelica u Đurđevcu, u Mokošici kod Dubrovnika koji na svojim web stranicama ima zanimljivu himnu "Pčelice u letu“, vrtić u Bisagu i u brojna druga.


Tagovi

Svjetski dan pčela Slikovnica "Pčelice" Dr. sc. Gordana Hegić Vrtići


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.