Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija pčelarima
  • 20.01.2016. 15:00

Stigla pomoć i za pčelare!

FAO organizacija i Evropska Unija nastavili su krug pomoći obrenovačkim poljoprivrednicima. Ovaj put donirali su košnice pčelarima koji su tokom poplava pretrpeli štetu.

Foto: pixabay.com
  • 874
  • 137
  • 0

FAO Organizacija i Evropska Unija donirali su košnice obrenovačkim pčelarima koji su u maju 2014. godine tokom poplave pretrpeli štetu. 26 pčelara dobilo je po sedam košnica.

Iz FAO Organizacije ovo je prva donacija što se pčelarstava tiče, a vrednost doniranih paketa za pčelare iznosi oko 500 eura. Donacija se ne odnosi samo na poplavljene pčelare već i na one koji žele da započnu da se bave pčelarstvom. Jedan od pčelara koji je preuzeo donaciju, a koji će prvi put započeti da se bavi pčelarstvom, je i Živko Kuzmanović, iz sela Belo Polje.

"Dobili smo komplet košnice sa svim potrebnim elementima koje treba da ima jedna košnica, od ponjače, antivaroznih rešetki koje su potrebne, što sasvim zadovoljava jedno profesionalno pčelarenje", ističe Kuzmanović.

Donacije u pravi čas

Donacijama su zadovoljni i oni pčelari koju su zbog poplave celu proteklu godinu proveli u obnavljanju svojih pčelinjaka, Dragan Cvetanović i Stojan Ivanić žive u obrenovačkom izletištu Zabran gde su se do poplave nalazile njihove košnice.

"Imao sam trideset košnica, praktično sam ostao bez svega, od Fondacije Divac dobio sam deset rojeva, sada imam ukupno dvadeset i osam rojeva. Ova pomoć mi znači jer nemam nikakve prihode, a bavljenje pčelarstvom bio mi je jedini izvor prihoda", ističe Stojan Ivanić.

Završen krug pomoći FAO

FAO organizacija, Evropska Unija i druge humanitarne organizacije pomogle su obrenovačkim poljoprivrednicima nakon poplave, donirali su poljoprivredne mašine, semenski materijal, đubrivo kao i domaće životinje. Sa podelom košnica završava se krug FAO donacija poljoprivrednicima sa teritorije opštine Obrenovac. Obrenovački poljoprivrednici nastaviće saradnju sa FAO organizacijom kroz razvoj i obnovu same poljoprivrede u ovom gradu.

Pčelari koji su dobili donacije ističu da će im ova pomoć dobro doći da zadrže svoje mesto u grupi najuspešnijih proizvođača meda.

Foto: pixabay.com


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

FAO Organizacija Evropska Unija Pcelarstvo Pcele Pomoc Kosnice Poljoprivrednici Obrenovac


Autorka

Mirjana Stepic

Više [+]

Mirjana je diplomirani novinar, dete sa sela i entuzijasta u duši. Novinarstvom se bavi od 2008.godine.