Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bagremov med
  • 10.09.2020. 09:00

SPOS: Nova cena bagremovog meda - 5,74 evra

Osnovna cena kilograma bagremovog meda u otkupu je 5,74 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,1992 evra.

Foto: JumpStory
  • 386
  • 198
  • 0

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je novu cenu bagremovog meda u Pogonu "Naš med", koja će važiti za pčelare čiji med kroz nekoliko dana kreće put kupca, a sa napomenom da, ako u međuvremenu, do preuzimanja meda od pčelara, cena dalje bude rasla, pčelarima će biti isplaćena nova, viša.

Osnovna cena kilograma bagremovog meda u otkupu je 5,74 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna koju će pčelar dobiti iznosi 6,1992 evra. Vlasnici Platinaste kartice lojalnosti SPOS-u imaju 1,6 odsto višu cenu, odnosno 5,8 evra. Sa PDV nadoknadom iznosiće 6,3 evra.

SPOS: Cene meda rastu, za bagremov - i više od 5,81 evro

"Isplata meda se obavlja u celosti pre preuzimanja meda, odnosno 90 odsto procenjene količine, jer se smatra da greška u proceni ne može biti veća od 10 odsto, a kad se med izmeri, pčelaru će se odmah nakon merenja doplatiti razlika, ili će pčelar vratiti višak novca ako je procena bila veća od 10 odsto na štetu Pogona, odnosno par dana pre nego med napusti magacin pčelara", navodi se na sajtu SPOS-a.

Svima će biti isplaćena najnovija cena meda

Med se najpre uzorkuje, a preuzima nakon što analize pokažu da je dobar.

"Prijavljujte sve vrste meda za prodaju, ne samo bagremov, jer ćemo jako brzo, pored ponude za šumski med koju već imamo, imati i ponude za lipov i pravi livadski med. Prijavljujte i suncokretov med, kao i med od uljane repice, iako za sada nemamo cenu za njega koja je dostojna pčelarske muke, ali moramo da znamo kojim količinama meda raspolažemo da bismo pronašli pravog kupca, a sigurni smo da hoćemo."

Detalje u vezi sa cenom, otkupom i kako prijaviti med za prodaju možete saznati putem ovog linka.

Za sve one koji su se prijavili po prethodno objavljenim cenama, čiji je med već ili treba biti uzorkovan narednih dana, važi nova, odnosno za sve će važiti ona cena koja bude aktuelna na tržištu na dan isplate meda.


Izvori

SPOS


Tagovi

Bagremov med Cena meda SPOS Naš pogon Otkup meda Uzorkovanje meda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.