Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hotel za pčele
  • 08.05.2017. 12:00

Prvi hrvatski hotel za pčele - i to sa pet zvjezdica!

Hotel je smješten na idiličnom pčelinjaku na rubu grada Garešnice u privatnoj borovoj šumici obrubljenoj cvijećem, potokom i malim ribnjakom. Nudi obilnu bagremovu pašu u okolnim šumama, obilje kupine za fini livadni med uz stalnu brigu i ljubav.

  • 6.064
  • 587
  • 0

"Ideja za Prvi hrvatski hotel za pčele došla nam je kao odgovor na bezbroj Hotela za pčele-samice koji su hvalevrijedni i pomažu pčelema samicama i ostalim kukcima, pa smo mi odlučili napraviti pravi Prvi hrvatski hotel za pčele sa 5 zvjezdica, gdje će Vaše pčele biti na punom pansionu u našem hotelu - pčelinjaku", priča Tatjana Balja, vlasnica OPG-a Balja.

Hotel je smješten na njihovom idiličnom pčelinjaku na rubu grada Garešnice u privatnoj borovoj šumici obrubljenoj cvijećem koje sade, potokom i malim ribnjakom, dostupan cestom a u prirodi. Nudi obilnu bagremovu pašu u okolnim šumama, obilje kupine za fini livadni med uz njihovu stalnu brigu i ljubav koju dajemo stanarima njihovog hotela za pčele.

Edukacije o osnovama pčelarstva

Kada smjeste vašu košnicu u hotel ili ako ste samo zainteresirani za edukaciju vrlo rado će vas naučiti o osnovama pčelarstva, uputiti vas u tehnologiju pčelarenja uz upotrebu njihove zaštitne opreme i potrebnog pribora za rad sa pčelama.

Edukaciju vrše u trajanju od dva dana u suradnji sa pčelarskom udrugom Đuro Sulimanović iz Garešnice, tajnikom udruge gosp. Milanom Pastuovićem ekološkim pčelarom i veterinarom Boškom Banaj. Tijekom dvodnevne edukacije organiziran je smještaj odnosno noćenje sa doručkom u njihovom apartmanu sa četiri ležaja uz mogućnost korištenja još tri pomoćna ležaja za manje grupe.

Uskoro kušaonica meda

Na jesen se namjeravaju javiti na mjeru 6.4, urediti kušaonicu meda na pčelinjaku, sjenice, vrtne kućice, obilazak pčelinjaka, kušanje proizvoda, edukacija, nadamo se pomoći od Ministarstva turizma, jer smo među pionirima razvoja ovakve turističke ponude u Garešnici.

"Upravo polazim MBA program Poduzetništvo i kontinentalni turizam na katedri za turizam EFZG-a. Imamo potporu direktorice turističke zajednice BBŽ, Jasne Fila sa kojom surađujemo i koja nam jedina pomaže", istaknula je Tatjana Balja.

Reakcije na projekt vrlo pozitivne

Reakcije na njihov projekt su vrlo pozitivne, mnogo ih građana zove, manje firme žele svoju košnicu za med za zaposlenike, vrtići, umirovljenici iz domova itd. , kapacitete su ograničili zbog što kvalitetnije usluge njihovog Hotela za pčele.

Trebalo je oko godinu dana za pokretanje njihovog projekta. "Nama je uspjeh svaka nova košnica pčela, jer volimo pčelarstvo i ne damo da pčele nestanu i želimo da to više ljudi upozna pčele i njihovu ulogu u očuvanju prirode", istaknula je Tatjana Balja.


Tagovi

Prvi hrvatski hotel za pcele Pcelinjaku Tatjana Balja Kosnicu Hotel Dr. Duro Sulimanovic Boskom Banaj Kusaonicu meda Jasne Fila Kosnicu za med Milanom Pastulovicem


Autorica

Jelena Hendić

Više [+]

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić