Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bee friendly
  • 04.06.2017. 18:00

Park za pčele u Stockholmu

Inicijativa za spas gradskih pčela u Stockholmu u Švedskoj dobila je svoj konkretan obliku u sklopu projekta parka za pčele.

Foto: maxfrafix / Pixabay
  • 1.270
  • 91
  • 0

Inicijativa za spas gradskih pčela u švedskom Stockholmu dobila je svoj konkretan oblik u sklopu projekta parka za pčele. "Bee friendly" zona će biti postavljena u Kraljevskom nacionalnom parku.

Pčele će ovdje moći pronaći hranu i vodu od proljeća do jeseni. Bit će postavljene i košnice koje će projektirati arhitekti, kako bi educirali posjetitelje.

Zabrinutost za pčele

76% svega što se uzgaja u Europi ne može bez oprašivanja, podaci su švedske udruge pčelara. Dodaju i da izumiranje prijeti za 30% autohtonih vrsta divljih pčela u ovoj zemlji. Prijetnja su klimatske promjene, kao i degradacija bioraznolikosti.

Ovu inicijativu pokrenuli su građani, tvrtke i diplomati, koji vjeruju da su u njihovoj zemlji gradovi bolja staništa za pčele, nego što su to sela, jer se u njima ne koriste pesticidi.

Foto: maxfrafix / Pixabay


Izvori

EurActiv


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.