Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medved
  • 20.03.2023. 14:00
  • Zlatiborski okrug, Puljci, Nova Varoš

Ograda nije bila dovoljna: Medved napravio štetu u pčelinjaku

Prvu noć je preskočio ogradu visoku preko metar, polomio četiri košnice i preturio dve. Dobro se zasladio i otišao. Nakon toga, tri noći kasnije opet je svraćao, kaže oštećeni pčelar kod Nove Varoši.

Foto: Depositphotos/LuaAr (ilustracija)
  • 1.131
  • 108
  • 0

Nezvani gost posetio je meštane u selu Puljci kod Nove Varoši i ostavio ih u strahu. Medved je nikad bliže prišao kućama i domaćinu Milomiru Gujaničiću uništio četiri košnice. Ranije su medvedi samo obilazili oko sela, a sada su prvi put načinili veću materijlanu štetu, prenosi RINA.

"Prvu noć je preskočio ogradu visoku preko metar, polomio četiri košnice i preturio dve. Dobro se zasladio i otišao. Nakon toga, tri noći kasnije opet je svraćao. Ja sam ostao da dežuram, pa se medved uplašio svetla ispred kuće i pobegao. Ovo se ranije nikada nije dešavalo, da divlje zveri naprave štetu među košnicama", rekao je Gujančič za ovaj medij.

On je dugogodišnji pčelar i u selu Puljci ima pčelinjak sa oko 50 košnica. Inače, živi u gradu ali imanje redovno obilazi. Ipak, pošto se radi o napuštenom zaseoku medvedi su sada već bez straha prišli domaćinstvima.

"Ogradio sam pčelinjak, ali pokazalo se da to nije dovoljno", zaključio je.


Tagovi

Medved Košnice Šteta na pčelinjaku Milomir Gujančić Ograda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...