Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školski medni dan
  • 28.02.2021. 16:30

Nacrt prijedloga Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka organizira se u prvim razredima osnovnih škola na dan sv. Ambrozija.

Foto: Bigstock/ Galaganov
  • 207
  • 351
  • 0

Otvoreno je novo savjetovanje o Nacrtu prijedloga Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2021. godinu, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako pojašnjavaju, cilj programa je promocija meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima koji se pakira u Nacionalnu staklenku, podizanje razine znanja o važnosti ove namirnice kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane uz povećanje unosa u prehranu djece te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Med prihvatljiv za raspodjelu učenicima u okviru ove mjere je gotov proizvod:

  • proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji vodi Ministarstvo nadležno za poljoprivredu
  • zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 mL
  • označen  u skladu s propisima koji se odnose na med
  • nosi zaštićeni znak Med hrvatskih pčelinjaka.

Prihvatljivi korisnici ovog Programa su osnivači školskih ustanova koji su se prijavili na objavljeni Javni poziv (objavljen najkasnije do 1. rujna 2021.) i koje je odlukom odobrila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2021. godinu, organizira se u prvim razredima osnovnih škola, u školskoj godini 2021./2022. na dan 07. prosinca 2021. godine povodom obilježavanja sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Učenicima će se dodijeliti med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 mL. 

Više informacija o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Inače, ovaj dan je održan prvi puta 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu , a posebice učenika prvih razreda osnovnih škola. U tri godine njegova održavanja sudjelovalo je ukupno 853 osnovnih škola s ukupno 107.587 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 597 pčelara.

Savjetovanje je otvoreno do 25. ožujka 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Školski medni dan Nacionalna staklenka


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]