Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medni doručak
  • 24.10.2019. 18:00

Ministrica Vučković: Uvoz meda je 57% manji u odnosu na prvih šest mjeseci lani

To je veliki uspjeh naših pčelara, dobar pokazatelj uspješnosti kampanja promocije domaćeg meda i znak da naši proizvodi imaju vjerne kupce na domaćem tržištu, naglasila je ministrica.

Foto: Željko Gašparović
  • 1.546
  • 225
  • 0

Pridružite se Mednom doručku s hrvatskih pčelinjaka u Rijeci i Splitu, pozivaju iz Ministarstva poljoprivrede. 

Naime, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Hrvatski pčelarski savez organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka koji će se održati u Rijeci, 25. listopada 2019. godine u Centru Zamet u sklopu 6. Smotre pčelarstva Primorsko-goranske županije "Riječki medenjak“ te u Splitu 9. studenog 2019. godine u Hotelu Zagreb u okviru X. Međunarodnog pčelarskog sajma "Dalmatina 2019“.

"Cilj ovih manifestacija je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, punjen u nacionalnu staklenku za med i označen zaštićenim znakom Ministarstva poljoprivrede Med hrvatskih pčelinjaka", naglašavaju iz Ministarstva.

Med hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci!

Kako podsjećaju, u nacionalnoj staklenci za med nalazi se isključivo med proizveden na hrvatskim pčelinjacima, označen naljepnicom i jedinstvenim serijskim brojem, putem kojeg svatko može provjeriti koji je pčelar, gdje i kada proizveo taj med. Pravo na korištenje nacionalne staklenke imaju pčelari, primarni proizvođači pčelinjih proizvoda koji nacionalnu staklenku mogu puniti isključivo medom s hrvatskih pčelinjaka. 

"Od Mednih doručaka i Školskog mednog dana koje održavamo diljem Hrvatske, zatim nacionalne staklenke za med te izmjena pravilnika o medu gdje smo odredili da se na pakovini meda mora jasno označiti zemlja podrijetla, sve govori u prilog tome da radimo dobar posao. Prema prvim statističkim podacima, u prvih 6 mjeseci ove godine uvoz meda  je 57% manji nego u istom periodu lani. To je veliki uspjeh naših pčelara, dobar pokazatelj uspješnosti kampanja promocije domaćeg meda i znak da naši proizvodi imaju vjerne kupce na domaćem tržištu", kaže ministrica Marija Vučković.

Nadalje, u prosincu se promocija domaćeg meda nastavlja obilježavanjem Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka koji je prvi puta održan 7. prosinca 2018. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Med Medni doručak Hrvatski pčelinjaci Uvoz Ministrica Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).