Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tražio hranu
  • 02.05.2016. 09:22

Medvjed poharao pčelinjak, šteta 6.000 KM

Tražeći hranu medvjed je upao na pčelinjak Elvira Šehića i uništio veliki broj pčelinjih društava u vrijeme dok su pčele bile na ispaši 14 kilometara od Bihaća.

Foto: LuCaAr/Bigstockphoto
  • 284
  • 13
  • 0

Bihaćkom pčelaru Elviru Šehiću medvjed je napravio štetu na pčelinjaku veću od 6.000 KM. Kako prenosi vecernji.ba, tražeći hranu medvjed mu je upao na pčelinjak i uništio veliki broj pčelinjih društava u vrijeme dok su pčele bile na ispaši 14 kilometara od Bihaća.

Nesretnom pčelaru sada jedino preostaje premjestiti pčelinjak jer, objašnjava, kada medvjed jednom dođe na pčelinjak, onda možete biti sigurni da će dolaziti sve dok na pčelinjaku ima hrane za njega.

Medvjed je zakonom zaštićena životinja, a kazna za nelegalan odstrijel medvjeda u FBiH može biti i do dvije godine zatvora.

Foto: LuCaAr/Bigstockphoto


Tagovi

Medvjed Pčelinjak Šteta Buihać Elvir Šehić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]