Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veverko
  • 19.05.2018. 15:00

Med + Lješnjak = "Nutella" iz prirode

Na sajmu u Novom Sadu kušali smo medenu kremu kombinacije lješnjaka i livadskog meda pod nazivom Veverko.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.156
  • 57
  • 0

Poznato je da popularni čokoladni namazi kao Nutella, Eurocrem, Lino lada i drugi u sebi sadrže barem 5 sastojaka - šećer, ulje, kakao, lješnjak i mlijeko u različitim omjerima. Na sajmu u Novom Sadu našli smo proizvod sličnog okusa i namjene, ali potpuno drugačije sirovine. Dolazi iz Braničevskog okruga, ime mu je Veverko, a on je ustvari krema od livadskog meda (70%) i lješnjaka (30%). 

Veverko - za one koji ne vole industrijske slatkiše

Ljubitelji slatkih krema koje nisu industrijskog podrijetkla, po svemu sudeći došli su na svoje. Gdje se može kupiti i što kažu kupci, pojasnila nam je Milica Vlajkov na štandu Kuće meda 'Perić' na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. 

Veverko
Veverka vole i djeca i odrasli

"Na raznim sajmovima nudimo naš proizvod koji je na tržištu prisutan nekoliko godina. Kada ljudi probaju ovaj proizvod shvate koliko je dobar i rado ga kupuju, pogotovo zato što je zdrav. Najčešće roditelji za svoju djecu, ali i odrasli ga vole." Kaže nam Milica kako ga uspoređuju ga s Nutellom i kako često kažu da im se sviđa jer ih podsjeća na okus karamele.

Veverko samo na sajmovima

Tvorac ovog proizvoda je Mirko Perić.  Ima vlastitu proizvodnju meda, dok lješnjake kupuje od prijatelja. Veverko se za sada može kupiti samo na sajmovima po cijeni od 1.000 RSD za teglu od 700 grama. Očekuje se da će se u skoroj budućnosti moći pronaći i u maloprodaji, ali ipak po nešto većim cijenama zbog troškova distribucije.

Veverko nagrada
Zlatna medalja Novosadskog sajma za kvalitetu

Ovaj proizvod osvojio je i zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda Novosadskog sajma, a degustaciju vode pod sloganom: 'Gratis lizanje Veverka'.


Povezana biljna vrsta

Lijeska

Lijeska

Sinonim: Lješnjak, lješnik | Engleski naziv: Hazel | Latinski naziv: Corylus avellana L.

Lijeska je sredozemna kultura i izrazito heliofitna biljka. Vrlo je neobična voćka jer za razliku od drugih vrsta koje cvatu u proljeće, ona cvate zimi i to od prosinca do ožujka.... Više [+]

Tagovi

Veverko Nutella Milica Vlajkov Mirko Perić Kuća meda Perić Med Lješnjak


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]