Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčele na krovu
  • 10.09.2021. 18:00
  • Beč

Košnice s 200 tisuća pčela postavljene na krovu studentskog doma

O pčelama će se brinuti lokalna udruga bečkih pčelara, a u 60 kilograma meda će uživati korisnici studentskog doma.

Foto: Depositphotos/Girtss (ilustarcija)
  • 2.717
  • 236
  • 0

Pet košnica s 200 tisuća pčela postavljeno je prošlog mjeseca na krovu studentskog doma Veinnabase 19 u Beču. O njima se brine tim lokalne udruge pčelara, a očekuje se kako će godišnje proizvoditi oko 60 kilograma cvjetnog meda, stoji u priopćenju Grada Beča.

Osim u medu, korisnici ovog studentskog doma moći će dva puta godišnje obilaziti košnice i degustirati pčelinje proizvode. U njegovom sklopu nalazi se i livada kako bi se pčelama osigurale dovoljne količine hrane, a ove je jeseni planirana i sadnja voćaka i grmova.

Inače, ovaj prostor za studente je jedan od četiri studentska doma kojima upravlja tvrtka "Base - homes for students" u vlasništvu WSE Wiener Standortentwicklung i Bečkog holdinga.

"Naš holding je pokretač važnih procesa modernizacije i razvoja u gradu te daje velik doprinos oblikovanju i provedbi strategije održivosti. Uostalom, takvo poslovanje bilo je i jest jedan od temelja tvrtke", kazala je Sigrid Oblak, direktorica Bečkog holdinga dodavši da nove pčelinje zajednice na krovu nisu samo vrijedan doprinos održivosti, već i važan poticaj za zaštitu ovih oprašivača.

"Primarni cilj nam je osiguranje najboljeg mogućeg smještaja za studente, no vrlo nam je važno i stvaranje dodane vrijednosti za neposredno okruženje. Smatram da s košnicama na krovu doma u suradnji s lokalnom udrugom pčelara, dajemo važan doprinos ekosustavu ovog dijela grada", poručio je direktor tvrtke Base, Thomas Lebinger.

Novom suradnjom zadovoljni su i lokalni pčelari koji su sebi postavili cilj da zbliže pčele i ljude u gradu. Oni se vode principima koji podržavaju regionalnost i brigu o životinjskim vrstama te životnoj sredini.


Tagovi

Pčele Krov Studentski dom Grad Beč Urbano pčelarstvo Košnice na krovu


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]