Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tjedan pčela i oprašivača
  • 22.06.2018. 09:00

Kako se poljoprivredna zajednica pokreće da bi zaštitila pčele - hrvatski pčelari u Bruxellesu

Hrvatski pčelari sudjeluju na 7. Europskom tjednu pčela i oprašivanja gdje će uz slavonsko-baranjske proizvode proslaviti i Dan državnosti.

Foto: Flickr/Debbie Ballentine
  • 666
  • 139
  • 0

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir od 26. do 28. lipnja predstavlja hrvatske pčelare i njihove proizvode na 7. Europskom tjednu pčela i oprašivača u Europskom parlamentu u Bruxellesu koji Petir organizira u suradnji s još šestero europarlamentaraca, stoji u priopćenju njezina ureda. 

Više od pola milijuna ljudi u EU živi od pčelarstva, red je da se povećaju potpore

Središnja je tema ovogodišnjega tjedna "kako se poljoprivredna zajednica pokreće da bi zaštitila pčele". Hrvatski pčelari iz svih dijelova Hrvatske u Bruxelles dolaze na poziv zastupnice Petir gdje će imati priliku sudjelovati na panelima, radionicama i tematskim predavanjima vezanim za sektor pčelarstva koje organizira radna grupa za pčelarstvo i zdravlje pčela. Ona djeluje u sklopu Intergrupe Europskog parlamenta za klimatske promjene, biološku raznolikost i održivi razvoj u kojoj je Petir ujedno članica. Osim toga, hrvatski će pčelari moći predstaviti svoje proizvode

U Bruxellesu će uz misna vina, šunku i sir proslaviti Dan državnosti

Prvoga dana svoga boravka u Bruxellesu pčelari će sudjelovati i na proslavi povodom Dana državnosti i pete godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, koju Petir organizira u utorak, 26. lipnja u 19 sati u Wine baru Bois Tranquille (Rue de la Concorde 63, Bruxelles). Uz predstavljanje i kušanje misnih vina (Đakovačko-osječka nadbiskupija) svi posjetitelji uživat će uz slavonske i baranjske delicije - šunku (OPG Petar Dobrovac) te sir najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika za 2017. godinu Ivana Gašića

"Ponosna sam što ćemo proslaviti dva važna događaja za našu zemlju u srcu Europe uz hrvatske proizvode. Promoviram uvijek najbolje što se može pronaći na našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima jer tako podržavam i ono za što se zalažem u Europskom parlamentu, a ovoga puta to su proizvodi iz Slavonije i Baranje", rekla je Petir najavljujući događanje. 

Đakovačko-osječka nadbiskupija njeguje stoljetnu tradiciju proizvodnje i promocije kvalitetnih vina, pa tako i onih misnih, prema visokim standardima. Jednako tako, Petir će predstaviti i sireve najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Ivana Gašića koji će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Europskom kongresu mladih poljoprivrednika u listopadu u Bruxellesu. OPG Petar Dobrovac smješten u Kneževim Vinogradima ima dugu tradiciju proizvodnje tradicionalnih baranjskih suhomesnatih delicija poput kulena, šunke, domaćih kobasica, slanine i čvaraka. Njegov je OPG dio 100 km duge gastronomske rute koja je u sklopu prekograničnog projekta "Okusi Panonije" obuhvatila oko 200 atraktivnih mjesta od Pečuha do Osijeka.


Tagovi

Tjedan pčela i oprašivača Marijana Petir Misno vino Ivan Gašić Petar Dobrovac Dan državnosti


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.