Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Med hrvatskih pčelinjaka
  • 01.08.2020. 13:30

HAPIH preuzima provedbu označavanja znakom Med hrvatskih pčelinjaka

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, od 1. kolovoza preuzima poslove izdavanja odluka i naljepnica za korištenje Znaka i naljepnica Med hrvatskih pčelinjaka.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 517
  • 118
  • 0

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), od 1. kolovoza preuzima poslove izdavanja odluka i naljepnica za korištenje Znaka i naljepnica Med hrvatskih pčelinjaka, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Navedena oznaka, podsjećaju, neobvezni je sustav označavanja kojeg provodi HAPIH s ciljem informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti meda proizvedenog na pčelinjacima u Republici Hrvatskoj.

Zahtjev za korištenje znaka Med hrvatskih pčelinjaka, kao i Uvjete za neobvezno označavanje možete preuzeti ovdje.

"Znak Med hrvatskih pčelinjaka postao je ujedno i sastavni  dio  projekta nacionalne staklenke za med kojeg podupire Ministarstvo poljoprivrede s ciljem veće prepoznatljivosti meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima. 

Korisnici Znaka su hrvatski pčelari (OPG, Objekti za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda) koji su upisani u Evidenciju pčelara i pčelinjaka, a koja se vodi u Hrvatskom pčelarskom savezu i Ministarstvu poljoprivrede. Kvaliteta meda koji nosi znak Med hrvatskih pčelinjaka kontrolira se u laboratoriju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu“, stoji u objavi Ministarstva.

Također, svaka staklenka koja je označena ovim znakom, ujedno je i označena jedinstvenim serijskim brojem putem kojeg pomoću internetske aplikacije svaki potrošač može provjeriti koji je pčelar, gdje i kada proizveo taj med. 

Svi korisnici kao i potencijalni korisnici znaka od 1. kolovoza 2020. godine, svoje zahtjeve za korištenje znaka, trebaju dostaviti na e-mail: oznacavanje@hapih.hr ili poštom na adresu: Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, I. Gundulića 36b, 31 000 Osijek. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 031/227-651.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

HAPIH Med hrvatskih pčelinjaka Oznaka Naljepnica Nacionalna staklenka za med


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]