Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bee Week 2018
  • 09.07.2018. 16:30

EFSA: Prikupljanje i analiza podataka mogla bi biti "prekretnica" u europskoj kampanji za zaštitu pčela!

Uspostava EU Bee partnerstva mogla bi biti prekretnica u borbi za zaštitu pčela, izjavio je predsjedatelj Europskog parlamenta Bee Weeka na kraju ovogodišnjeg događaja koji je održan u Bruxellesu.

Foto: Bigstockphoto/sassyphotos
  • 330
  • 25
  • 0

Uspostava EU Bee partnerstva mogla bi biti prekretnica u borbi za zaštitu pčela, izjavio je predsjedatelj Europskog parlamenta Bee Weeka na kraju ovogodišnjeg događaja koji je održan u Bruxellesu.

Michel Dantin, zastupnik Europskog parlamenta, uputio je svoje primjedbe nakon što su on i više od 150 drugih zastupnika i dionika s interesom za zdravlje pčela čuli Tobina Robinsona, šefa EFSA-inog Znanstvenog odbora i Jedinice za krizna stanja, koji je naveo sljedeće korake za EU Bee partnerstvo o prikupljanju i dijeljenju podataka o zdravlju pčela.

Analiza podataka treba dati jasne savjete u donošenju odluka!

Partnerstvo je bio ključni ishod simpozija kojeg je organizirala EFSA kao dio prošlogodišnjeg Bee Week-a. Od tada, skupina dionika koja predstavlja pčelare, poljoprivrednike, nevladine organizacije, veterinare, akademske zajednice, industriju, proizvođače i znanstvenike, radila je na dogovaranju opisa posla koji će voditi rad partnerstva, piše AgPress.

Govoreći u ime dionika zastupljenih u partnerstvu, dr. Robinson je rekao da je presudno da platforma stvara izravnu korist svim onima koji pružaju podatke te da analiza podataka daje jasne savjete donositeljima odluka.

Dantin, koji je predsjednik radne skupine parlamenta o pčelarstvu i zdravlju pčela, izjavio je: "EFSA je učinila važan posao u uključivanju svih ljudi u ovom području. Ovaj trenutak može biti prekretnica u našim nastojanjima da se zaštite pčele i oprašivači."


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Izvori

AgPress


Tagovi

Pčele Pčelarstvo Zdravlje pčela EFSA Bee Week Oprašivači Bee partnerstvo


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.