Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa košnica
  • 16.04.2017. 18:00

Dvojac priveden zbog krađe sedam košnica

Na području općine Kalesija zbog sumnje na krađu košnica sa pčelama privedene su dvije osobe, a mi smo se prisjetili (sličnih) slučajeva koji uključuju košnice, pčele, med.

Foto: Pixabay/tassilo
  • 726
  • 35
  • 0

Zbog sumnje da su ukrali sedam košnica sa pčelama, protiv osoba E.R. (39) i M.H. (37), nastanjenih na području općine Kalesija, podnesen je izvještaj Tužilaštvu Tuzlanskog kantona. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, sumnja se da su E.R. i M.H. od 26. do 30. marta na ovaj način pričinili štetu osobi O.K. sa područja općine Kalesija.

Ovaj slučaj, nije prvi (a ni zadnji, vjerujemo), kada su u pitanju košnice i njihova krađa. Prije dva mjeseca su zbog krađe košnica sa pčelama u naselju Priječani i u mjestu Šušnjari, čime je pričinjena znatna materijalna šteta oštećenima, policijski službenici Policijske stanice Lazarevo i Laktaši, identifikovali i lišili slobode M.G. (1987), Z.Ć. (1964) iz Laktaša i N.H. (1984) iz Banja Luke.

Uhapšen zbog krađe pčela, u zatvor ide zbog droge

Lani je, pak, policija u mini tvornici meda pronašla veliki kazan za kuvanje, veće količine šećera, boje za kolače ovisno kakvu boju meda želite, gusti sok od borovnice i još nekih sastojaka. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal. Djelatnici Odjela krim policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići izuzeli stvari i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda od S.B. (1960) iz Cazina.

Dolijao prevarant: miksao med i prodavao pod pravi

Svašta se radi s medom, a društvene mreže nedavno je zabavila fotografija teglice meda upakovane 30. februara(!) 2017., a košnice su se, nerijetko, našle i na meti medvjeda.

Foto: Pixabay/tassilo111


Tagovi

Med Krađa Košnice Pčele


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.