AgroKlub.ba

\

Pčelarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pčelarstvo » Dvojac priveden zbog krađe sedam košnica

Dvojac priveden zbog krađe sedam košnica

Krađa košnica

Dvojac priveden zbog krađe sedam košnica

Datum: 16.04.2017. 18:00

Kategorija:

Pčelarstvo

Na području općine Kalesija zbog sumnje na krađu košnica sa pčelama privedene su dvije osobe, a mi smo se prisjetili (sličnih) slučajeva koji uključuju košnice, pčele, med.

Zbog sumnje da su ukrali sedam košnica sa pčelama, protiv osoba E.R. (39) i M.H. (37), nastanjenih na području općine Kalesija, podnesen je izvještaj Tužilaštvu Tuzlanskog kantona. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, sumnja se da su E.R. i M.H. od 26. do 30. marta na ovaj način pričinili štetu osobi O.K. sa područja općine Kalesija.

Ovaj slučaj, nije prvi (a ni zadnji, vjerujemo), kada su u pitanju košnice i njihova krađa. Prije dva mjeseca su zbog krađe košnica sa pčelama u naselju Priječani i u mjestu Šušnjari, čime je pričinjena znatna materijalna šteta oštećenima, policijski službenici Policijske stanice Lazarevo i Laktaši, identifikovali i lišili slobode M.G. (1987), Z.Ć. (1964) iz Laktaša i N.H. (1984) iz Banja Luke.

Uhapšen zbog krađe pčela, u zatvor ide zbog droge

Lani je, pak, policija u mini tvornici meda pronašla veliki kazan za kuvanje, veće količine šećera, boje za kolače ovisno kakvu boju meda želite, gusti sok od borovnice i još nekih sastojaka. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal. Djelatnici Odjela krim policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići izuzeli stvari i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda od S.B. (1960) iz Cazina.

Dolijao prevarant: miksao med i prodavao pod pravi

Svašta se radi s medom, a društvene mreže nedavno je zabavila fotografija teglice meda upakovane 30. februara(!) 2017., a košnice su se, nerijetko, našle i na meti medvjeda.

Foto: Pixabay/tassilo111

Broj pregleda članka: 689; Uspješnost članka: 39.45

Tagovi: Med, Pčele, Košnice, Krađa

Ključne riječi članka: dvojac, priveden, zbog, kradje, sedam, kosnica,


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!