Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako oživjeti tlo i osigurati kvalitetan i stabilan prinos?

Povećajte urod redovnim godišnjim oživljavanjem tla!

Tlo uz vodu, zrak, živa bića, biljke, organske spojeve, minerale te humus, sadržava i mikroorganizme. Intenzivni i dugotrajni uzgoj te opsežno mineralno gnojenje može ga ozbiljno iscrpiti, što utječe na lošiji urod. Upotreba pravoga organskog gnojiva pomoći će da tlo ponovno biološki aktiviramo.

Zemlji (tlu) treba posvetiti posebnu pažnju te se pobrinuti da u njoj potičemo život. Pomoću povećanja broja mikroorganizama u tlu povećavamo biološku aktivnost tla te tako osiguravamo kvalitetan i stabilan prinos. Rješenje leži u organskim gnojivima koja se odlikuju visokim brojem mikroorganizama u jednom gramu.

Bez organske gnojidbe zemlja gubi plodnost / Organskom gnojidbom hranimo biljku o poboljšavamu strukturu tla

Organsko gnojivo s natprosječnim brojem mikroorganizama

Organsko gnojivo koje u izboru brojnih drugih organskih gnojiva značajno prednjači u broju mikroorganizama u jednom gramu je Biogrena. Biogrena sadržava nekoliko tisuća puta veći broj mikroorganizama u usporedbi sa stajskim gnojivom ili drugim gnojivima.

Biogrenu možemo koristiti za gnojenje povrtnjaka, voćnjaka i vinograda. Sadržava sva glavna mikrohranjiva, huminske kiseline, fulvinske kiseline, mikroorganizme te visoki udio organske tvari. Ovo peletirano gnojivo je obrađeno visokim pritiskom i toplinom (termička obrada). Na taj način se uništavaju svi patogeni, biljne štetočine (biljni štetnici) te sjemenke korova.

Pogodna je za ručno ali i strojno rasipanje. Unosom organskog gnojiva Biogrena u tlo povećavamo količinu organske mase te broj korisnih mikroorganizama.

Za siromašno tlo i dugogodišnje nasade

Biogrena organsko gnojivo koristi se redovito svake godine na tlu koje je siromašno mikroorganizmima. Posebno ga preporučamo za dodatno (dopunsko) gnojenje povrtnjaka i vrtova na kojima su se u prošlosti intenzivno koristila mineralna gnojiva, insekticidi, herbicidi, travnjacima sa nižom koncentracijom mahunarki i lepirnjača te u pješčanom tlu. Koristimo ga i pri planiranju trajnih nasada, primjerice voćnjaka i vinograda.

Obzirom da ne sadržava kalcij, koristan je i za kulture koje trebaju kiselije tlo. Zato ga veći proizvođači upotrebljavaju za organsko gnojenje nasada krumpira, a vrtlari sa njim mogu dodatno gnojiti citruse, borovnice, rododendrone te ostale biljke koje uspijevaju na kiselijem tlu.

Važna je pravovremena primjena organskog gnojiva Biogrena. U slučaju da gnojidbu nismo uspjeli izvesti u jesen, to činimo vrlo rano na proljeće.

Savjet mjeseca - Organska gnojidba Biogrenom povećava plodnost zemlje

Povrće svake sezone crpi hranjiva, zato su tla poslije sezone jako iscrpljena. Iskusni povrtlari znaju, da ono što je odnešeno, moramo tlu vratiti. Samo s odličnim gnojivima popravljamo fizikalne, kemijske i biološke karakterstike tla.

Za obnovu tla koristimo visoko kvalitetno ekološko organsko gnojivo u obliku peleta Biogrena, koja osim organske tvari i bogatog sastava sadrži najviše mikroorganizama, čak 22 milijarde/gram.

Za usporedbu: dobro odležano stajsko gnojivo sadrži samo 800 tisuća/gram. Zbog izuzeztno intenzivne mikrobiološke aktivnosti utječe na život u tlu. Time se inetenzivno stvara humus te povećava rodnost. Urod u povrtnjaku je stoga znatno veći (do 35%) i kvalitetniji.

Za planiranje i praćenje vrta upotrijebite jedinstvenu aplikaciju Napravivrt.hr

Za detaljaljno planiranje povrtnjaka možete koristiti besplatnu jedinstvenu aplikaciju napravivrt.hr, koja vas jednostavno vodi kroz vaš vrt i s pomoću savjeta stručnjaka možete postići maksimalno i zdravo. Jednostavno da jednostavnije ne može biti – napravivrt.hr!

Besplatni stručni savjeti za vrt: 092 194 1694 i 01 621 39 66
bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

apliakcija-napravi-vrt