Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Smanjite dehidraciju masline i štete od maslinove muhe    

Da je kaolin jedan dobar saveznik u proizvodnji maslina nije novost, no svakako je pozitivna novost kakve rezultate postiže Surround linija kaolina. Bioinput kao generalni zastupnik proizvod Surround stavlja na tržište zadnje tri sezone, a rezultati koje proizvod postiže samo dokazuju zašto je upravo Surround linija kaolina jedna od najkvalitetnijih u svijetu

Važno je naglasiti da postoje bitne razlike između Surround-a i ostalih kaolinskih proizvoda na tržištu. SURROUND je jedini kalcinirani kaolinski proizvod dostupan za poljoprivrednu proizvodnju sa više od 18 godina komercijalne uporabe koju prati mnoštvo opsežnih istraživanja na velikom broju usjeva. 

SURROUND štiti biljke i omogućava veće prinose

  1. kalcinirani kaolinski film u proizvodu SURROUND štiti biljke od izravnih opeklina i oštećenja uzrokovanih temperaturnim stresom. SURROUND može smanjiti gubitke od opeklina do 50%.
  2. SURROUND održava krošnje hladnijima, što dovodi do učinkovitije fotosinteze i većih prinosa u klimatski toplijm krajevima.
  3. Pažljivo odrađeni tretmani SURROUND-om smanjuju aktivnost određenih štetnika-insekata, odgađajući ili čak uklanjajući potrebu za primjenom konvencionalnih insekticida, dok je u ekološkoj proizvodnji Surround kaolin jedan od rijetkih učinkovitih proizvoda za borbu protiv nametnika.

Niti jedan drugi proizvod za zaštitu od sunca ne pruža ovu dokazanu sposobnost suzbijanja insekata.

Neto korist upotrebe Surrounda je što će biti dostupno više ugljikohidrata koji će biti pohranjeni u plodu te za izgradnju zdravog korijenja i drugih biljnih dijelova, a manje će se energije koristiti za održavanje i popravak šteta na biljkama. Pozitivni efekti upotrebe Surround kaolina ogledaju se u većoj veličini plodova, većem prinosu, većem udjelu ulja, povećanju suhe tvari te ukupnom snažanom rastu biljaka. Za višegodišnje kulture, rezultat bude energičnija, zdravija biljka, što često nije vidljivo do godine nakon Surround tretmana.

Suzbijanje kukaca

Surround je EPA registriran insekticid posebno formuliran s kalciniranim kaolinom za suzbijanje aktivnosti insekata. Surround se treba, tamo gdje je registriran kao insekticid, a kako bi bio učinkovit, koristiti preventivno i treba ga aplicirati prije nego što se štetnik pojavi.

Devet načina kako Surround djeluje na insekte

  1. Repelentno- odbija ih
  2. Ometa odlaganje jajašca
  3. Smanjuje hranjenje
  4. Ometa sljetanje na biljku
  5. Ograničava kretanje
  6. Kamuflira domaćina, sprečava prepoznavanje domaćina
  7. Mijenja ponašanje
  8. Izaziva paralizu
  9. Uzrokuje smrtnost

Prednosti kontrole insekata Surroundom

  • Osigurana je zaštita od štetnih insekata kada se koristi preventivno.
  • Integracijom u programe zaštite može vam pomoći u smanjenju upotrebe insekticida sklonih otpornosti.
  • SURROUND je formulirani kalcinirani kaolin koji je svijetlije bijele boje od ostalih kaolinskih proizvoda.
  • Nanos SURROUND-a je postojan, što u kombinaciji s njegovom svjetlinom jače reflektira sunčevo zračenje i zato je učinkovitiji kod zaštite usjeva.
  • SURROUND povećava fotosintezu održavanjem puči dulje otvorenima i prema tome povećava unos CO2 u biljke.
  • SURROUND se lako miješa. Ima pouzdano finu veličinu čestica; veličine je oko jedan mikron, za razliku od ostalih sirovih mineralnih zaštitnih sredstava.
  • SURROUND je izrađen od visokokvalitetnog kaolina, kopanog u Gruziji i visoko pročišćenog te ne sadrži mjerljive razine kristalnog silicijevog dioksida (kristalni silicijev dioksid je plućni kancerogen i dok SURROUND ne sadrži mjerljivi kristalni silicijev dioksid, slični proizvodi mogu sadržavati kristalne čestice silicijevog dioksida dovoljno fine da se mogu duboko udahnuti u pluća).
  • SURROUND je odobren od strane OMRI-a i registriran za upotrebu na širokom spektru usjeva kao „krema za sunčanje“ i za suzbijanje insekata. Uključen je američki postupak registracije pesticida.

Ovisno o namjeni koju želimo postići koristimo i različite koncentracije Surrounda. Ponekad, ovisno o vremenskim rpilikama Surround koristimo zajedno sa nekim sredstvima koja dodatno djeluju na smanjenje brojnosti štetnika. Često u upotrebu možemo staviti i Asset five, Oliveg, Boundary ili Cladus

Za točne dozacije i više informacija obratite nam se na +385 91 602 49 30 ili bioinput@bioinput.hr.

foto: Depositphotos/kimmik/Vedran Stapić