Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Serija Massey Ferguson MF 5S osvojila nagradu Farm Machine 2023

Na posebnoj ceremoniji u Parizu, održanoj 6. studenoga u sklopu sajma SIMA 2022., svestranoj seriji MF 5S dodijeljena je prestižna nagrada Farm Machine 2023. u kategoriji traktora do 120 KS. 

Zahvaljujući najboljoj vidljivosti u klasi i najboljim polumjerom okretanja u industriji koji iznosi 4m, najužem strmom poklopcu motora i praktičnim značajkama, serija MF 5S obuhvaća vrhunske traktorske utovarivače. Također, s opcionalnim ovjesom prednje osovine, visokom nosivosti i velikim kapacitetom spojnice, također je snažan radnik u polju i na cesti.

„Velika je čast primiti ovu prestižnu nagradu koju dodjeljuje međunarodni stručnjaci. Veliko je postignuće i za cijeli tim Masseya Fergusona koji je izradio traktor zajedno s poljoprivrednicima“, izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i direktor Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.

„To najnovije priznanje pokazuje da Massey Ferguson postavlja standarde u ovome važnome sektoru“, izjavio je Jérôme Aubrion, direktor marketinga Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.

„Serija MF 5S spaja kompaktne dimenzije koju zahtijevaju stočari i poljoprivrednici na mješovitim gospodarstvima i vrhunske performanse, ergonomiju i udobnost. Serija MF 5S uistinu je višenamjenska, a nudi pravi odabir snage i značajki za sve namjene. Ovi moderni traktori također pružaju jednostavan rad i poboljšane značajke uz niske troškove odžavanja“, nadodao je.

Visoka učinkovitost u dvorištu i polju

Serija MF 5S nudi izbor pet modela od 105 do 145 KS. Svi dolaze s izborom značajki Essential, Efficient i Exclusive opremljeni značajkama koje poboljšavaju izvedbu za prilagodbu svim vrstama poljoprivrednih gospodarstava.

Sve traktore pogoni najnoviji četverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 litre koji ispunjava najnovije zahtjeve o emisijama stupnja V s jednostavnom SCR tehnologijom „All in One“. Dizajniran je za cijeli životni vijek i savršeno integriran za održavanje vidljivosti.

Izbor prijenosa

Traktori serije MF 5S dolaze s izborom prijenosa Dyna-4 ili Dyna-6 SuperEco. Tu je i značajka kočenja u neutralni položaj koja isključuje pogon kada se stisne kočnica.

Vrhunska učinkovitost u polju

Visoka učinkovitost u polju zajamčena je robusnom trozglobnom spojnicom koja može podići do 6,000 kg - 14% više nego prethodni modeli. Najnovija prednja spojnica, koja je razvijena za montiranje s novom ovješenom prednjom osovinom, integriranog je dizajna što pridonosi održavanju najboljeg polumjera okretanja u industriji od 4m.

Kapacitet prednje spojnice povećan je s 2,500 kg na 3,000 kg što omogućuje rukovatelju da poboljša učinkovitost obavljajući dva posla istodobno većim i širim priključcima. Zahvaljujući impresivnoj bruto masi vozila od 9,5 t, što je 12% više nego prije, MF 5S može također sigurno nositi i upravljati većim teretima.

Vrhunski traktorski utovarivač

Serija MF 5S vrhunski su traktorski utovarivači zahvaljujući najboljoj vidljivosti u svojoj klasi i najužem radijusu okretanja od 4m, poklopcu motora koji pruža slobodan pogled i drugim praktičnim funkcijama. Također posjeduju učinkovitu hidrauliku. Radovi na utovaru sada su puno jednostavniji zahvaljujući izvrsnim kontrolama prijenosa kao i kočenju u neutralni položaj te multifunkcionalnom joysticku. Opcije krova Visio također pružaju jasan pogled na priključak u cijelom rasponu dizanja.

Sve kabine modela serije MF 5S opremljene su visokim značajkama, a na izvedbama Exclusive i Efficient tu je novi naslon za ruku. Kao i u nedavno lansiranom rasponu MF 8S, naslon za ruke u sebi sadrži joystick Multipad koji kontrolira brojne funkcije uključujući vožnju naprijed/natrag, spojnicu i klipne razvodne ventile.

Potpuna povezivost

Serija MF 5S može se u potpunosti spojiti s telemetrijom MF Connect što je opcija na svim modelima. Funkcija Geofencing poboljšava logističko upravljanje i sigurnost slanjem upozorenja na pametne telefone i mobilne uređaje ako i kada stroj napusti ili uđe na prethodno postavljena područja.

Terminal Datatronic 5 Masseya Fergusona standardan je na modelima Exclusive, a opcionalnan na modelima Efficient. ISOBUS kompatibilna jedinica za obavješćivanje rukovatelja sa zaslonom na dodir prati sve funkcije traktora i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima.

MF E-utovarivač jednostavno se kontrolira zaslonom na dodir Datatronic 5, a rukovateljima omogućuje nadzor nad funkcijama utovarivača, vaganje pojedinačnih utovara, automatizaciju grabilice kao i podešavanje i pohranu automatskih sekvenci različitih ciklusa utovara.

Datatronic 5 također može pokretati program MF Technologies/Smart Farming koji omogućuje funkcije precizne poljoprivrede uključujući automatsko usmjeravanje MF Guide, kao i MF Section Control i MF Rate Control koji od sada može upravljati do 96 sekcija, trima krakovima i pet proizvoda.

Predinstalirani softver MF TaskDock koristi se za stvaranje zapisa o polju i primijenjenim mapama, zapisa o potrošnji goriva, izvješća o radu kao i precizno praćenje svih unosa na svakom hektaru.

foto/video: Austro Diesel