Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske pozvali su medije na akciju #zajednobezmrznje kako bi upozorili na govor mržnje u javnom prostoru, ali i verbalne i fizičke napade kojima su novinarke, novinari, snimatelji i fotoreporteri izloženi godinama.

Brojni su se odazvali pozivu shvaćajući koliko kratak može biti put agresije od tipkovnice do ulice. Valja upozoriti na problem, otvoriti raspravu o njemu i pokušati zajedno pronaći rješenje.

Problem govora mržnje u javnom prostoru, ali i nedopustiv odnos prema medijima i novinarima, velik je i neće se riješiti preko noći. Medijske kuće, urednici i novinari pritom nisu lišeni odgovornosti. Za izgovorenu ili napisanu riječ odgovaraju i onda kada su i neopravdano zasipani sudskim tužbama, kada pojedinci javno spaljuju novine, kada ih prozivaju i s oltara i s političkih govornica.

Međutim, odgovorno ponašanje i javnu osudu mržnje prema svakome tko misli drugačije tražimo i od svih ostalih sudionika u javnoj sferi. Samo se tako mogu zaustaviti desetljećima nagomilani problemi - radikalizacija i sve njezine pogubne posljedice.

Novinarstvo je javno dobro.