Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Međunarodni dan Karašice obilježit će se na dva ušća - Drave i Dunava

Na dva ušća - Drave i Dunava, održat će se ove godine, 22. i 23. svibnja 3. Međunarodni dan Karašice (International Karašica Day), najavili su iz Udruge Karašicka Republika.

Tako će se u subotu u 10:00 sati u Batini na ušću Karašice u Dunav u organizaciji udruge Kreaktiva održat će se Radionica izrade splava od prirodnih materijala, točnije od bambusa, trske i lijeske. 

"U avanturi života splavom će se prijeći na dunavski otok pod budnim okom tamošnjih ribara. Prvi je to brod Karašicke Republike i početak suradnje s Udrugom Kreaktiva“, istaknuli su. 

Drugi dan, u nedjelju također od 10:00 sati održat će se biciklijada "Mostovi okruga Karašice“ iz Belišća preko Valpova i Petrijevaca do Vikend naselja Karašica nadomak Osijeka.

Također u sklopu trećeg izdanja, održat će se foto natječaj s hashtagom #ljubavnakarašici. Tako svi zainteresirani do 22. svibnja imaju priliku prijaviti svoje originalne fotke na društvenim mrežama Facebook i Instagram uz spomenuti hashtag, a stručni žiri izabrat će najbolju fotku i nagraditi dobitnika poklon paketom Društvenog centra Valpovo.

"De luxe" landranje

Udruga je nedavno organizirala 6. Landranja baranjskom Planinom, edukativno-rekreativna šetnju na kojoj su uprizorene crtice iz baranjske povijesti. Tako su posjetitelji mogli vidjeti Crvenu Martu i Matijaša Korvina, gajdaša u žitu, bušu u surduku, Turski šator na turskom putu, vino iz male vinske čaše, traktor proza i još brojne druge. 

Ove godine šetnja je imala prefiks "de luxe" jer je na meniju bilo najsvečanije jelo baranjske šokadije – ovčji paprikaš, koji se inače ne može kušati niti u jednom baranjskom restoranu.

Svi zainteresirani na biciklijadu mogu se prijaviti ovdje, a za radionicu Ivanu Vidi na mail ivan.vida2@gmail.com. 

Broj mjesta je epidemiološki ograničen, napominju iz Udruge.