Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Šampionska titula i tri nove zlatne medalje za frankovke iz Belja

Veliki uspjeh frankovki Vina Belje na Kékfrankos Grand Tastingu 2022. u Mađarskoj. Titulu šampiona s osvojenih 95 bodova zaslužila je premium frankovka berbe 2012, a Goldberg frankovka 2012, premium frankovka 2009. i premium frankovka 2019. su osvojile zlatne medalje.
U posljednjih godinu dana ovo je treća šampionska titula za frankovke Vina Belje. Frankovke iz berbe 2012. na brojnim ocjenjivanja u zemlji i inozemstvu do sada su osvojile 20 zlatnih medalja.
Za premium frankovku berbe 2012. posebno je važna i zlatna medalja s ovogodišnjeg Berliner Wine Trophy-a najvećeg svjetskog ocjenjivanja vina pod okriljem OIV-a (Međunarodne organizacije za vinarstvo i vinogradarstvo).
Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje, za osvojene medalje kaže „Ciljano smo na ocjenjivanje poslali vina različitih godišta, od mlade frankovke iz berbe 2019. do one zrele i odležane iz berbe 2009., kako bismo i na ovom specijaliziranom ocjenjivanu ponajboljih frankovki Srednje Europe pokazali da frankovka iz hrvatske Baranje može biti prestižno vino najviše kvalitete s potencijalom za dugo čuvanje. Visoki bodovi za svaku od naših frankovki pokazali su da je riječ o iznimnim vinima izraženog terroirskog karaktera neovisno o tome da li je riječ o vinima koja su godinama odležavala u podrumu ili novim berbama koje su kratko vrijeme na tržištu. Posebno smo ponosni na frankovku iz berbe 2012., jedne od najboljih berbi u našoj povijesti, koja je još jednom pokazala svu svoju raskoš i osvojila šampionsku titulu za kvalitetu. Uz graševinu, i frankovka je autentična sorta našeg podneblja koja uistinu zaslužuje poseban status u vinogradima Slavonije i Podunavlja."
Na Kékfrankos Grand Tastingu 2022. ove godine na ocjenjivanju su bile 122 frankovke iz sedamdeset dva vinska podruma iz sedam zemalja.
Pripremio: Tomislav Radić