Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

5. Salon pjenušavih vina Zagreb

Na 5. Salon pjenušavih vina u Zagrebu, 23. 4. 2022., nastupilo je 27 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije.
Na izlagačkim mjestima mnogi su vinari imali više od dvije etikete, te je broj butelja na
kušanju bio oko 100 - prava poslastica za ljubitelje mjehurića. Uz standardno
kušanje, posjetitelji su mogli nazočiti dvjema radionicama koje su pokazale koliko je obrazovanje vinske publike važno i treba biti dostupno svima koji se vinom bave.

Prvu radionicu »PJENUŠAVI SUSRET U ČAŠI" moderirale su organizatorice, dr Nina Levičnik, osnivačica mreže Salon of Sparkling Wines i prof Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb. Uz najbolje ocijenjene pjenušce, Istenič, Kota, Degrassi, Albina, Protner i Kozinc, sudionici radionice prepoznavali su »šampanjske« note ali i nove utjecaje »terroira« što se posebnom ogledalo u slovenskim pjenušavim vinima u kojima je jedna od korištenih sorti bila i »žametna črnina«, nekad korištena u popularnom »cvičeku«.

Na drugoj radionici »ZAGORSKI I ISTARSKI MJEHURIĆI", po dva pjenušca su predstavili vinari Tihomir Kota iz Hrvatskog Zagorja i Moreno Degrassi iz Istre.

Salon pjenušavih vina Zagreb pokazao je raznolikost sortimenta i područja u kojima se
pjenušava vina proizvode. Salon su posjetili oni koji vole mjehuriće i žele više naučiti o
pjenušcima.
Najavljeni su i pjenušavi doručci u vinogradu koji se organiziraju u suradnji s lokalnim i županijskim turističkim zajednicama: - 14.05.2022. – Pjenušavi doručak Međimurje, u vinariji Štampar, Mađerkin Breg, uz podršku TZ Međimurske županije,- 21.05.2022. - Pjenušavi doručak Zagorje, u vinariji Kota, uz podršku grada Zlatara i TZ Krapinsko-zagorske županije; - 12.06.2022.- Pjenušavi doručak Plešivica, u vinariji Braje, uz podršku TZ i grada Jastrebarsko te TZ Zagrebačke županije; - 02.7.2022 - Pjenušavi doručak Srijem, u vinariji Papak, uz podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije; - 10.7.2022. - Pjenušavi doručak Erdut, u vinariji Siber, uz podršku TZ Osječko- baranjske županije.

Najavljen je i 8. Salonu penečih vin Ljubljana koji će se održati 6.5.2022.

Ugodnoj atmosferi na 5. Salon pjenušavih vina u Zagrebu pridonjela je ugodna filmska glazba Elme i Admira iz sastava Filmmusicorkestar.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić