Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

5. Salona pjenušavih vina Zagreb

Na tiskovnoj konferenciji 5. Salona pjenušavih vina u Zagrebu predstavljeno je proljetno »boutique« izdanje Salona koji će se održati u petak, 22. travnja 2022., od 15h do 21h, u restoranu Maksimir, u parku Maksimir. Okupit će se tridesetak vinara sa 70 pjenušavih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije - najavljeno je na konferenciji za medije ususret Salonu.
»Ove je godine program prilagođen novoj lokaciji i proljetnom terminu: izlagači će svoja vina predstaviti u velikoj dvorani, a u maloj dvorani bit će dvije edukativne radionice. Posjetitelji
će moći sjediti na terasi restorana Maksimir, te naručiti jela pripremljena kao poseban »pjenušavi menu restorana Maksimir« za ovu prigodu. Da bi doživljaj bio »kao na filmu« pobrinut će se Elma & Admir iz sastava Filmmusicorkestar, s filmskom glazbom.« - objasnila je direktorica Salona prof. Marija Vukelić, dodavši da se zagrebački događaj već pet godina organizira po slovenskoj licenci mreže »Salon of Sparkling Wines« i da su slovenski proizvođači pjenušavih vina često gosti u Hrvatskoj, kao i Hrvati u Sloveniji, te pozvala u Ljubljanu, 6.5.2022., na 8. Salon penečih vin Ljubljana.
Najavljeni su i pjenušavi doručci u vinogradu koji se organiziraju u suradnji s lokalnim i županijskim turističkim zajednicama: - 14.05.2022. – Pjenušavi doručak Međimurje, u vinariji Štampar, Mađerkin Breg, uz podršku TZ Međimurske županije,- 21.05.2022. - Pjenušavi doručak Zagorje, u vinariji Kota, uz podršku grada Zlatara i TZ Krapinsko-zagorske županije; - 12.06.2022.- Pjenušavi doručak Plešivica, u vinariji Braje, uz podršku TZ i grada Jastrebarsko te TZ Zagrebačke županije; - 02.7.2022 - Pjenušavi doručak Srijem, u vinariji Papak, uz podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije; - 10.7.2022. - Pjenušavi doručak Erdut, u vinariji Siber, uz podršku TZ Osječko- baranjske županije.
Na konferenciji za medije predstavljena je brošura PJENUŠCI PLEŠIVICE čiji tekst potpisuje Ivo Kozarčanin. » Nakon uspjeha Festivala pjenušaca i jagoda koji je okupio brojne posjetitelje, odlučili smo izdati jedinstvenu brošuru sa svim plešivičkim proizvođačima pjenušaca. Tako će ljubitelji pjenušaca, ali i oni koji ih tek upoznaju te struka i distributeri na jednom mjestu saznati važne informacije o pjenušcima. Brošura je dostupna u uredu Turističke zajednice grada Jastrebarskog i u plešivičkim vinarijama.“ - rekla je Petra Masnec, voditeljica ureda TZ Jastrebarsko, dodavši da je kultura ispijanja pjenušaca karakteristična za Plešivicu i jaskanski kraj, te da su izvrsni rezultati plešivičkih pjenušaca naocjenjivanjima.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić