Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting u Opatiji

Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting međunarodni poslovni vinski skup dovodi vodeće svjetske vinare, 19. veljače 2022. u Hrvatsku u Opatiju..
Organizatori su dva važna hrvatska uvoznika Acrobat D&M Dine Kušena i Vinotrade Jurja Duspera.
U Opatiju dolaze predstavnici nekih od najvažnijih svjetskih vinarija poput Vega Sicilia, Louis Roederer Cristal, Roberto Voerzio Barolo, Marjan Simčič, Biondi Santi, Gaja, Sassicaia, Ornellaia, Billecart Salmon, Vietti, Bordeaux i Jermann Na skupu će se održavati i zatvoreni masterclassovi. Glavna događanja ovogodišnjeg Portfolio Tastinga odvijat će se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, dok su masterclassovi organizirani u Hotelu Ambasador.
Prvi masterclass Vega Sicilia Unico, Ribera del Duero vodit će don Pablo Alvarez, predsjednik najuglednije španjolske vinarije. Tom prilikom kušat će se i vina s oznakom Unico, iz berbe od 2004. do 2010. godine.
Sljedeći jest Chateau Angelus St.Emilion. Chateau Angelus St.Emilion jedna je od najvažnijih vinarija u Saint Emilionu čije se berbe iz 2015. i 2016. godine smatraju povijesno dobrim berbama. Upravo Angelusi iz 2015., 2016., ali i iz 2011. i 2012. godine točit će se na ovoj majstorskoj radionici.
Treći masterclass je Roberto Voerzio, Barolo. Roberto Voerzio još je prije dvadesetak godina dobivao čiste stotke u enciklopedijskim knjigama Roberta Parkera. Roberto Voerzio, koji je sudjelovao i na prvom Portfolio Tastingu održanom prije dvije godine u Zagrebu, predstavit će široku kolekciju svojih briljantnih Nebbiola.
Zatim slijedi masterclass Chateau Pontet Canet, Pauillac. Sve cjenjenija biodinamička vinarija iz Medoca predstavit će opsežnu vertikalu, s izborom vina iz senzacionalnih klasičnih berbi poput 1990, 1995. i 1996. ali i iz posve novih berbi poput 2019.
Slovenski vinar Marjan Simčič svoju će majstorsku radionicu posvetiti jedinstvenom terroiru Brda, gdje podjednako dobro uspijevaju rebula, chardonnay, sauvignon, ali i merlot.
Na ovom jedinstvenom vinskom događaju, kakvog Hrvatska nije još imala, masterclassove održat će i predstavnici čuvenih vinarija i vinskih kuća poput Louis Roederer Cristal, Biondi Santi Brunello di Montalcino DOCG, Jermann vertikala Vintage Tunina, Torres Jean Leon vinya la scala gran reserva i Torres Jean Leon La Havre Reserva.
Za svaku majstorsku radionicu dostupno je samo deset mjesta. Većina radionica stoji između tisuću i dvije tisuće kuna po osobi.
Održat će se i šest tematskih večera posvećenih vinima. Prva će se održati u Restoranu Kukuriku gdje će gosti imati priliku kušati vina Simčić. Druga večer je rezervirana za ugodno večernje druženje u Hotelu Navis gdje će se točiti vina Frescobaldi. Restoran Molo bit će mjesto treće večere na kojoj će gosti uživati u vinima vinarije Gaja, dok će četvrta večera biti održana u Yacht clubu Opatija gdje će se kušati vina vinarije Kristančič i Torres. Peta večera organizirana je u restoranu Hotela Ambasador uz vina Vietti i Jermann, dok je mjesto šeste večere Restoran Nobilion Hotela Ikador s vinarijom Olivier Leflaive.
„Cilj nam je da posjetitelji uistinu uživaju i dožive profesionalno kušanje nekih od najboljih svjetski vina, tako će event trajati cijeli dan, od 10 ujutro pa do 18 sati. Ono na što smo uistinu ponosni su masterclassovi, a posebno na vertikalu Cristala, koju će predstavljati Alexis Deligny, kuća Roederer.“, poručili su Juraj Dusper i Dino Kušen.
Projekt su podržali Turistička zajednica Primorsko – goranske županije, Turistička zajednica grada Opatije te Liburnia hoteli.
Ulaz je isključivo uz prijavnicu te covid potvrdu.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Rene Karaman