Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

IFS Food standard v7 i pčele

Franck je među prvima u Hrvatskoj prošao procjenu od 98,67% usklađenosti sa zahtjevima standarda International Featured Standard Food (IFS) Food v7 te obnovio certifikat standarda sigurnosti i kvalitete proizvoda.
Taj certifikat je međunarodno prihvaćena potvrda o usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme te u trgovačkom sektoru predstavlja potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. Ovaj standard ujedno je i potvrda Franckovih ulaganja u osuvremenjivanje proizvodnih pogona te postizanje kvalitetnijih i boljih sustava kontrole kvalitete te dokaz usklađenosti sa zakonodavnim okvirom EU.
Franckov strateški pristup upravljanju sustavima kvalitete potvrđuju i certifikati poput Rainforest Alliance certifikata koji je sinonim za ekološku, ekonomsku i socijalnu održivost, te Kosher i Halal certifikata i oznake „Hrvatska kvaliteta“ koju nose mnogi Franckovi proizvodi. Kompanija u narednom razdoblju planira daljnja ulaganja u sustave sigurnosti i kvalitete hrane u svojim proizvodnim pogonima u Zagrebu i na ostalim tržištima uključujući ISO 22000:2018, kao i certifikate prema normi ISO 14001:2015 za sustav upravljanja okolišem uz postojeći ISO 50001 sustav energetske učinkovitosti.
Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck je pokrenuo projekt kojim nastoji podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji. Tako je u sklopu Franck Beestro projekta u dva i pol mjeseca otvoreno 15.000 Beestroa s medonosnim biljem i cvijećem za pčele.
Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o pčelama koje su važna karika u oprašivanju oko 75% prehrambenih proizvoda, no smanjenjem zelenih površina i nedostatkom medonosnog bilja njihov broj je, nažalost, sve manji. Kako bi pomogao pčelinjim zajednicama, Franck je osmislio Beestro posudu u koju se sadi medonosno cvijeće i bilje koje tako postaje izvor hrane za pčele, ali i ukras na balkonu, prozoru ili u vrtu.
Franck Beestro je limena posuda s ilustracijom koju potpisuje likovni umjetnik Vedran Klemens i uz koju dolaze sjemenke medonosnog bilja i dvije kutije Franck čaja.
Sve što je potrebno učiniti je iz posude izvaditi pakiranja čaja, u Beestro dodati zemlju za cvijeće i u nju posijati sjeme koje dolazi u paketu, a uz dovoljno svjetla i malo brige, posuda će postati vrijedan izvor hrane za pčele.

U sklopu projekta udružili su se volonteri udruge Zelene i plave Sesvete i ekološke inicijative Čišteći medvjedići kako bi zapuštenu livadu u Sesvetama učinili medonosnom i ljepšom za stanovnike tog kraja Radi se o zagrebačkoj četvrti s najvećom šumskom površinom, što ju čini savršenom za sadnju medonosnog bilja.
Svi oni koji žele nabaviti svoj primjerak Franck Beestroa, te se na taj način pridružiti zajednici koja ima članove diljem Hrvatske, mogu to napraviti kupnjom na Franck webshopu i u većim trgovinama po cijeni od 25,98 kn.

Pripremio: Tomislav Radić