Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Vinistra ostaje, mijenja datum i mjesto!

Još se ne zna točan datum, ali organizatori Vinistre su optimistični i ne odustaju. U svakodnevnoj su komunikaciji s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća istarska manifestacija vina održati u lipnju, prvi put na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera. To su potvrdili tijekom ocjenjivanja vina i alkoholnih pića i Svijeta Malvazija, u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna.

„Iznimno smo sretni što smo unatoč koronakrizi, nakon godinu dana pauze uspjeli organizirati ocjenjivanje i 12. Svijet malvazija kao tradicionalni uvod u Vinistru. I to u posve novim okolnostima. Zbog epidemioloških mjera primjerice smanjili smo broj komisija na tri, a za strane ocjenjivače iz Italije i Slovenije omogućili PCR i antigenski test“, rekao je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre te dodao kako je uvjeren da će se ove godine manifestacija održati.

„Na ovogodišnje ocjenjivanje ukupno je pristiglo 415 uzoraka vina i 20 jakih alkoholnih pića, oko 15 posto manje nego prijašnjih godina, očekivano zbog koronakrize. Na 12. Svijet malvazija, neformalno svjetsko prvenstvo ove sorte, ocjenjujemo 220 uzoraka - iz Hrvatske 166, Italije 24, Slovenije 20, Španjolske i Grčke po pet. Što se tiče svježih vina prema do sada kušanim uzorcima mogu reći da je berba 2020. bila odlična, dok su odležana vina punog i zaokruženog okusa“, istaknuo je Mario Staver, predsjednik ocjenjivačke komisije.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Danilo Dragosavac