Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prosinačke vinske face poslije placa

Posljednje vinske face u ovoj godini "nacrtale" su se poslije placa u središtu Zagreba u Vlaškoj 7 ispred trgovine sa vinima i delicijama Witrina blizu glavne tržnice(plac) Dolac. To je bilo već peto okupljanje važnih „vinskih faca“ u sklopu projekta koji su osmislile Manuela Maras i Jelena Bulum kako bi omogučile vinoljupcim da nakon placa zastanu i kušaju najbolja vina. Nakon tri velika vinara, Bibich-a, Polettija i Kabaja koji su na subotnjoj špici točila svoja vina, tri "face", tri super vinara donijeli najbolje boce iz svojih podruma. Bili su to Zdenko Šember, Đorđe Bikicki i Dario Prinčić.Pilo se od pjenušca, preko tokaja i rieslinga do crnog pinota.

Zdenko Šember s Plešivice blizu Zagreba jedan je od najboljih hrvatskih proizvođača pjenušaca a ispred Witrine je ponudio i riesling iz 2018.godine.
Druga "faca" bio je Đorđe Bikicki kojega smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu.
Njegova vina dolaze sa položaja Banoštor najboljeg na Fruškoj gori. Njegov Uncensored macerirani traminac iz 2017.godine proglašen je kao najbolje orange vino Balkana ove godine u Sofiji.Kušalo se i odličan pinot noir by Bikicki.
Iz pokrajine Friuli, nadomak slovenske granice stigao je ikona prirodnog vinarstva Dario Prinčić.
Od 2000.godine iz njegovog podruma izlaze isključivo prirodna macerirana vina.
Kao što i priliči uz vinare bile su i druge "face" pa je tako vina kušala Tena Vodopija,afirmirana pjevačica i ispričala kako je dospjela u Cabaret priču "Esprit de Paris" pod vodstvom legendarnog Mire Ungara a ispred Witrine bio je i vinoljubac skladatelj Alfi Kabiljo.
Pripremio: Tomislav Radić


.