Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Najstarija hrvatska pčelarska tvrtka slavi 30 godina postojanja

U povodu 30. godišnjice tvrtke PIP svečano su dodjeljene donacije, zahvalnice i priznanja.
Potkraj listopada objavljen je natječaj za donacije za projekte koji potiču razvoj pčelarstva u Hrvatskoj kroz popularizaciju pčelarstva i pčelinjih proizvoda sa fondom od 15.000,00 kn. Natječajem se željelo potaknuti projekte biotehnološkog, obrazovnog i kulturološkog značaja vezanog uz pčelarstvo, pčele i pčelinje proizvoda kao što su inovacije u pčelarstvu, razvoj novih proizvoda na osnovi pčelinjih proizvoda, obrazovanje mladih pčelara i promocija meda, matične mliječi, peludi, propolisa i pčelinjeg voska.
Prijaviti su se mogle fizičke osobe, udruge i pravne osobe registrirane u Hrvatskoj koje obavljaju kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne djelatnosti. U stručnom povjerenstvu za dodjelu donacija bili su prof. dr. sc. Ivana Tlak Gajger - Veterinarski fakultet, prof. dr. sc. Dragan Bubalo - Agronomski fakultet, dr. sc. Dario Lasić, dipl. ing. - Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Vedran Lesjak, dipl. ing. agr. - časopis Hrvatska pčela i Zlatko Tomljanović, dr. vet. med. - Poljoprivredno savjetodavna služba.
Od trinaest prijava donacije su dobili projekti: Upoznajte svijet pčela, Pčelarska udruga Sibinj, Slavonski Brod – 7.500 kn, Medne STEM radionice, Udruga AUM iz Slatine – 2.500 kn, Osnivanje školskog i zadrugarskog pčelinjaka, Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek – 2.500 kn i Medeni mjesec, III. Osnovna škola Čakovec – 2.500 kn
Šestorici pčelara za dugogodišnje partnerstvo s tvrtkom PIP predane su zahvalnice i čekovi u iznosu od 2.000 kn za kupnju potrebnog repromaterijala u jednoj od maloprodajnih tvrtki.
Posebno priznanje i skulptura „Zahvala pčeli“ za prinos razvoju pčelarstva dodijeljeno je Matiji Bučaru iz Petrinje, autoru nekoliko knjiga i stručnih članaka na temu pčelarstva.
PIP je pčelarska tvrtka čija djelatnost obuhvaća pčelarstvo i pčelinje proizvode, te apiterapiju u segmentu dodataka prehrani i prirodne kozmetike.
PIP ima i inovativnu liniju Farmakol zasnovanu na načelima farmakologije u apiterapiji, a proizvodi su mednopropolisni sirupi bez konzervansa, propolisne otopine sa i bez alkohola, matična mliječ, te prirodna kozmetika.
Sjedište i proizvodnja tvrtke PIP je u Pisarovini gdje se uz liniju Farmakol proizvode Energypip i Coffeemed, Med hrvatskih pčelara, med s dodacima, medne likere i druge proizvode.
30. obljetnica tvrtke PIP dio je 90. obljetnice bavljenja pčelarstvom obitelji Ivana Bračića osnivača PIP-a, 140. obljetnice organiziranog hrvatskog pčelarstva i 731 godinu običajnog prava za pčelarstvo u hrvatskoj pravnoj povijesti kroz „Vinodolski zakonik“ iz 1288. godine.
Pripremio: Tomislav Radić