Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Na prvim jesenskim "Vinskim razgovorima s novinarom Tomislavom Stiplošekom" u Zagrebu gostovala su "Vina Magistra".

Hrvoje Pavić, nositelj OPG-a, u Zagreb je došao u pratnji sestre Sare i majke Monike. Hrvoje Pavić živi u Čepinu, magistar je edukacije povijesti i hrvatskog jezika i književnosti. Radi u Osijeku kao nastavnik u osnovnoj školi, ali je prihvatio i posao suradnika za marketing i odnose s javnošću u Erdutskim vinogradima d.o.o. Kroz taj posao privukla ga je vinska priča; nagovorio je svoje roditelje i sestru da kupe vinograde i vinski podrum u Erdutu i tako je počela priča njihove obiteljske vinarije. Otac, majka i Hrvoje su profesori, a sestra Sara učiteljica razredne nastave pa je vinarija dobila ime "Vina Magistra".

Predstavili su vina svoje prve berbe 2018. godine, Graševinu, Rosé od zweigelta, Muškat, Merlot i Chardonnay barrique. Graševina je vino punog tijela, ne previše alkoholna, ali živahna i pitka. Chardonnay još nije na tržištu, a proveo je 3 mjeseca u starim barrique bačvama i trenutno je na dozrijevanju u inoxu. Na tržište dolazi pred Uskrs 2020. godine. Među posjetiteljima Vinskih razgovora našao je svoje poklonike tako da su ga neki uspoređivali s velikim francuskim chardonnayima.

Muškat i Merlot su dva vina koja su oba atipična za svoje sortne značajke. To se posebno odnosi na Merlot koji je uz Chardonnay, dobio najviše pohvala od sudionika prezentacije među kojima su bili i "vinski" novinari.

Tako je bloger Nebojša Subanović rekao kako je na Vinskim razgovorima uz Vina Magistra otkrio sasvim novi vinski svijet koji do sada nije poznavao jer su vina vrlo atipična i neočekivanih karakteristika, a uz to vrlo kvalitetna.

"Ovo nam je prvi javni nastup izvan naše mikroregije. Zadovoljan sam što se imamo priliku predstaviti ovakvoj publici usred Zagreba. Reakcija svih vas me čini sretnim; pokazuje mi da smo na pravom putu, da radimo dobro i da trebamo nastaviti i dalje u tom smjeru te da će time rezultati biti još bolji.", rekao je Pavić.

"Jako sam sretan što smo danas ugostili vinariju Magistra, jer od njih jako puno očekujem, posebice u segmentu kojim se mi najviše i bavimo, a to je vinski turizam. Naime, i već sad s Udrugom HistOs radimo povijesno-turističke ture u Osijeku. Kad tu priču proširimo izvan Osijeka i još u nju uključimo vino, dobit ćemo ozbiljan proizvod vinskog turizma.", rekao je Tomislav Stiplošek na kraju ovih Vinskih razgovora.

"Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom" su popularne vinske radionice koje su istodobno i svojevrsni talk show u kojem publika aktivno sudjeluje. Stiplošek dvaput mjesečno, u wine baru zagrebačke kavane Procaffe, u Tkalčićevoj ulici, uz fine zalogaje ugošćuje najčešće male, manje poznate vinare, a oni poznatiji koriste priliku predstaviti pokoju premijeru ili neko posebno vino.