Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Otvorena je nova Pivovara Medvedgrad u zapadnom dijelu Zagreba u Huzjanovoj ulici 36! Novinarima, investitorima i drugim gostima predstavljena je najmodernija craft pivovara u regiji u godini kada Medvedgrad slavi 25. rođendan. Dok su uzvanici prolazili kroz pivovaru pozdravljali su ih likovi s Medvedgradovih etiketa preodjeveni u Gričku vješticu, Crnu kraljicu i u Miju Budickog. Predstavljen je i Pivnički list na 90 stranica, koji je tog jutra stigao iz tiskare, a nakon toga je nastavljeno kušanje Medvedgrad piva, među kojima je bilo i nekoliko noviteta. Jedan od njih je i Sretno dijete, Session IPA, od kojeg će zarada otići za Dječju Udrugu Hrabrost. Na otvorenju je bio i Pavel Bartušek, kreator recepata za Zlatnog medvjeda i Gričku Vješticu, inače svjetski priznati pivski tehnolog i majstor pivar.

Nova pivovara je rezultat Funderbeam kampanje, odrađene potkraj 2017. godine, a preko koje je prikupljeno milijun eura u rekordnom roku od devet dana i to od 292 investitora iz 26 zemalja, među kojima su i svi zaposlenici pivovare. Uoči otvaranja investitorima su isplaćene i prve dividende u ukupnom iznosu od 60.000 eura.

U Pivovari Medvedgrad na novoj lokaciji potpuno je automatizirana varionica od 6.000 litara, pomoću koje se može skuhati 40.000 litara piva u jednom danu. Pivo će od sada odležavati u podrumu kapaciteta gotovo 500.000 litara, a osim u kegove, pivo će se puniti u boce na modernoj punilici, koja u jednom satu može napuniti 5000 boca. U novoj pivovari, koja se prostire na 2500 četvornih metara, instaliran je i uređaj za propagaciju kvasca, separator i deaerator, kao i oprema za podešavanje vode prema određenom
stilu piva koje se kuha. Hmelj se čuva u posebnoj hladnoj komori, jednako kao i kegove, a rashlađeno je i skladište s 300 paletnih mjesta. Opremljen je i poseban laboratorij u kojem se kontrolira kvaliteta piva, dok se u susjednoj prostoriji obavljaju senzorne analize.

Pivovara Medvedgrad tako nastavlja kuhanja prirodnog piva, koristeći najbolje sastojke, bez konzervansa i surogata u novoj pivovari, u koju je ugrađeno 25 godina iskustva i znanja obitelji koja je od početka vlasnik Pivovare.

„Ovo nam je najljepši poklon za 25. rođendan, no ne mislimo stati na tome. Proslavu četvrt stoljeća postojanja slavimo cijele godine, organiziramo Fakin Craft Fest, rođendansko druženje u dvorištu pivovare u rujnu te tradicionalno dijeljenje piva na kraju godine, kada ćemo prigodno podijeliti 2500 litara piva“, najavio je voditelj prodaje i marketinga Ivan Nauković.