Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Svakodnevno skidanje šminke može iziritirati kožu, posebno područje oko očiju koje je osetljivije od ostatka lica. Koža je tanka i sklona pucanju, pa je pregrubo skidanje šminke ili pogrešan preparat mogu oštetit. Odlična zamena za skupe tonike i mleka za čišćenje lica su namirnice iz kuhinje koje su efikasne, a nežne za kožu.

Mleko i jogurt: Obe namirnice su odličan izbor za osetljivu kožu očiju. Umiruju i dubinski čiste šminku, ali i višak masnoće. Proteine kojima mleko obiluje koža lako upija što pospjšuje njenu obnovu. Da bi tonik za čišćenje od mleka bio što delotvorniji treba ga pomešati s bademovim uljem. U posudicu stavite kašiku mleka i dodajte par kapi bademovog ulja. Nanesite na vatu i očistite područje oko očiju. Nakon toga lice obavezno treba isprati mlakom vodom.

Slično dejstvo ima i jogurt koji koži vraća elastičnost, a ako se pomeša sa nekoliko kapi maslinovog, bademovog ili kokosovog ulja, poslužiće i kao prirodni odstranjivač šminke. Nakon čišćenja lice dobro isperite mlakom vodom kako ne bi ostali ostaci jogurta.

Ulja: Maslinovo ulje odlična je zamena za kupovne preparate za skidanje šminke zato što su masnoće koje sadrži slične onima u ljudskoj koži i retko izazivaju alergijske reakcije. Njegova je prednost što skida šminku i hrani kožu. Može se koristiti i samo ili u kombinaciji s drugim dobrim uljima.


Kombinacije za svaki tip kože:

Normalna koža: Mešaju se maslinovo i ricinusovo ulje u odnosu 1:1
Masna koža: Mešaju se maslinovo i ricinusovo ulje u odnosu 1:3
Suva koža: Mešaju se maslinovo i ricinusovo ulje u odnosu 3:1

Zamena za maslinovo ulje su bademovo, jojobino, kokosovo i ulje od semenki grožđa.

Aloe vera: Nežna je za područje oko očiju i pravi saveznik u skidanju maskare. Odlična je alternativa preparatima na bazi ulja i preporučuje se masnoj koži. Osim što čisti šminku, njena prednost je što istovremeno smanjuje natečenost i ublažava crvenilo. Pomešajte šoljicu aloa vera gela s pola šoljice jojobinog ulja, nanesite na vatu i skinite šminku. Jojobino ulje može zameniti maslinovo ulje.

Šea puter: On hrani i neguje kožu, hidrira i bogat je vitaminom A koji ublažava crvenilo. Nežan je za područje oko očiju i ne traži dodatnu pripremu zato što uspešno razgrađuje mejkap. Jednostavno se nanese na kožu i obriše vatom.

Krastavci: Osim što ublažavaju natečenost i osvežavaju područje oko očiju, krastavci su odlični u skidanju šminke, naročito u kombinaciji s mlekom. Oni uklanjaju šminku, podstiču prirodnu proizvodnju kolagena i usporavaju proces starenja.

U blenderu izmiksajte jedan krastavac, postepeno dodajte pola šoljice mleka i nastavite da mešate. Nakon toga mešavinu stavite u drugu posudu i kuvajte oko 10 minuta. Ostavite da se ohladi. Tonik za čišćenje možete napraviti na jednostavniji način tako da izrendate krastavac, procedite sok i dodate nekoliko kapi bebi ulja.