Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Mopsovo komično lice sa dubokim borama oko velikih, tamnih očiju i ravno okruglo lice, ne može a da vam ne izmami osmeh. Veruje se da ime Mops potiče od latinske reči za “pesnicu”, jer njegovo lice podseća na ljudsku pesnicu, šaku.

Mopsi su klovnovi u duši, ali se ponašaju dostojanstveno. Oni su razigrani psi, spremni su i sposobni za svaku igru ali su i veoma ljubavni, jednostavno moraju biti u blizi svojih vlasnika. Mops voli da je u centru pažnje i veoma su depresivni kada su ignorisani.

Što se tiče same ličnosti, Mopsi su srećni i nežni, verni i šarmantni, razigrani i nestašni. Veoma su inteligentni, međutim, mogu biti i tvrdoglavi sto čini vežbanje i obuku pravim izazovom.


Mopsi su dobri prsi čuvari i nisu skloni pravljenju buke, nešto što će vaše komšije ceniti. Dobro dresirani i socijalizovani, oni će se dobro slagati sa drugim životinjama i decom. Zato što su mali, mirne rase, oni su relativno neaktivni u zatvorenom prostoru, što ih predstavlja kao dobar izbor za ljude koji žive u stambenim zgrada. Zbog ravnog oblika lica, oni se ne slaze dobro po izuzetnom toplom ili hladnom vremenu, i tada ih treba držati u zatvorenom prostoru.

Mopsi obožavaju decu. Iako mali, Mops nije delikatan kao druge male rase, tako da je dobar izbor za porodice sa decom. Međutim, deca koja žele aktivnog kućnog ljubimca kojem će da bacaju loptice ili da igraju fudbal, biće razočarani sa Mopsom. Kao i kod ostalih životinja, odrasli uvek treba da nadgledaju komunikaciju između dece i kućnih ljubimaca.



Njihov kompaktan izgled krije mnogo energiju koje poseduju, tako da očekujte da se zabavite i nasmejete nekoj bleskastoj ludoriji ako vaš Mop ne dobije šetnju ili vreme za igru.

Ljudi laki na snu trebalo bi da investiraju u čepiće za uši – Mopsi su skloni ka velikom hrkanju.

Bitne informacije

Visina: 25 do 36 centimetara

Težina: 6 do 9 kilograma

Životni vek: 12 do 15 godina