Krompičice Sitne Ljute i LJUTELLA u Francuskoj! Polako idemo u svet. Hvala Miljan Vitomirovic!
Na nezvaničnom svetskom prvenstvu novinara skijaša (SCIJ) svake se godine okupi 200 novinara iz više od 30 zemalja širom sveta, a nedavno završeno 64. po redu bilo je u francuskom Val Cenisu. Tradicionalno se na ovim susretima održava i takozvano Nacionalno veče na kojem svaka zemlja učesnica prikaže delić svoje gastronomije. Ovaj put štand srpske ekipe bio je više nego interesantan učesnicima, ali i domaćinima jer smo u zemlji sireva i vina, i nadaleko poznatog kulta kulinarstva, predstavili paletu kozjih sireva farme i mlekare „Carpe diem“ koji nose oznaku „najbolje iz Srbije“, kao i vrhunska vina vinarije „Virtus“ sa podučja Požarevačkog vinogorja iz Mlavske regije. Ali pravi hit bila je kombinacija sira „Kalispera“ i „Ljutelle“, slatko ljutog dip preliva Dejana Jovanovića iz Mačvanske Mitrovice, za koji se nadamo da će uskoro biti u redovnoj proizvodnji i da će takođe poneti oznaku za najbolji srpski proizvod.