Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Uhvaćeni geolozi koji su neovlašćeno uzorkovali zemljište

Nakon što je u selu Gojna Gora (opština Gornji Milanovac) uočeno vozilo prokupačkih registarskih oznaka sa uzorcima sa terena, na lokaciji se okupilo nekoliko desetina meštana iz tog i okolnih sela - članovi udruženja Suvoborska greda, Zaštitimo Dobrinju i okolinu i Za čist Kosjerić, navodi se u saopštenju SEOS Znamo da ne damo.

[NAPOMENA: Istražna dozvola o kojoj je reč obuhvata teritorije tri opštine: Gornjeg Milanovca, Požege i Kosjerića.] 

Ubrzo su se pojavili geolozi, a na njihov poziv došla je i policija. Ispostavilo se da je reč o geolozima kompanije "Konstantin Resource d. o. o." iz Beograda i da sa sobom nemaju potrebnu dokumentaciju za vršenje geoloških istraživanja. Sa sobom su imali samo kopiju rešenja Ministarstva rudarstva i energetike koje je javno dostupno na internetu i koje svako može preuzeti. Nedostajale su im dozvole za rad, kao i putna dokumentacija. 

Geolozi nisu želeli da predaju prikupljene uzorke meštanima, ali su ih predali na zahtev policije, nakon čega su privedeni javnom tužiocu u Gornjem Milanovcu. 

"Oni su pokazali da nisu odustali od naše zemlje i da su obećanja koja smo dobili prazna, a mi smatramo da je krajnje vreme da pokažemo da složni, sabrani, svesni i savesni znamo da ne damo", ističe se u zaključku saopštenja.

 

foto: SEOS Znamo da ne damo