Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Šta možete koristiti umesto mineralnih đubriva?

Visoke cene đubriva podstiču rađanje novih ideja i alternative. Planta Sana je firma koja se bavi uvozom i prodajom organskih, mikrobioloških i mineralnih đubriva, kao i supstrata.

Organska đubriva su ruske proizvodnje, na bazi glistenjaka i zovu se AgroVerm. Izlažu AgroVerm K, koji je već tri godine na tržištu, univerzalan je i dokazan je, a uskoro im stiže i AgroVerm C, koji ima dodatne mikroelemente koji su namenjeni za pospešivanje cvetanja i oplodnje. Koriste se za voće i povrće, a u fazi cvetanja i za cvećarstvo.

"Dosta se koriste i mikrobiološko AgroVerm bacilus koji je na bazi bacillus subtilisa. Takvi preparati su biostimulatori, imaju fungicidno, baktericidno dejstvo, a koriste se i za ishranjivanje biljaka", kaže predstavnik Planta Sane Nemanja Stošić i dodaje da od mineralnih đubriva rade poddistribuciju holandskog đubriva Van Iperena.

 

Za Van Iperen su distributeri, a za AgroVerm su i uvoznici, i distributeri. Sa supstratima rade ove godine po prvi put i zastupnici su za Hortimed. Reakcije kupaca su za sada pozitivne, kako kaže naš sagovornik.

"Supstrati su nam iz Letonije, i premium su, dakle oplemenjeni su, a ne obični. Supstrat u sebi sadrži sapropel, mulj sa dna jezera koji ima u sebi 92 odsto organske materije, od čega su huminske kiseline, fulvo kiseline, amino kiseline, enzimi, hormoni i mikro elementi. Sadrži dodatnu NPK formulaciju 14-16-18 i sporootapajuće đubrivo", kaže naš sagovornik.

 

Ni sapropel, ni sporootapajuće đubrivo nema ni jedan drugi supstrat u Srbiji i regionu i zbog toga cena uopšte nije mala, ali nije ni najveća na tržištu.

Stošić kaže da su njihovi proizvodi za kupce koje ne zanima mnogo cena i kojima je kvalitet na prvom mestu.