Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub 2022
  • 01.01.2023. 10:00

Svakog dana na Agroklubu okupi se jedan poveći stadion poljoprivrednika #2022

Agroklub je prošle godine na portalu publicirao više od 10 tisuća medijskih sadržaja koji su realizirali gotovo 19,5 milijuna posjeta, što je rast od 12,9 posto u odnosu na godinu ranije

Foto: login2002@depositphotos
  • 1.911
  • 196
  • 2

Iza nas je ostala jedna turbulentna godina, obilježena, prije svega, ratom u Ukrajini, čije su se globalne ekonomske posljedice itekako preslikale i na našu poljoprivrednu svakodnevicu. 

Nismo se još ni oporavili od pandemijskih pritisaka na gospodarstvo, a nove su nedaće već došle na velika vrata. 

Dogodio se drastičan rast cijena energije koji je paralizirao europsku proizvodnju mineralnih gnojiva i eskalirao pitanje rezultata agrarne sezone. Neizvjesnost, strah, špekuliranje, ali i manja proizvodnja pojedinih sirovina doveli su do skoka cijena žitarica i uljarica, a time i stočne hrane što je mnoge u sektoru mesa i mlijeka dovelo u dodatna pitanja isplativnosti. 

Jednom smrkne drugom svane, rekli bismo. Da, neki segmenti agrara su kratkoročno profitirali, drugi kolabirali. Ali s istom posljedicom - teme proizvodnje hrane došle su na naslovnice i prve minute dnevnika. Robne zalihe postale fokusom, a intervencije države sve učestalije - gotovo nalik nekim prošlim vremenima. 

Sve te varijacije sive pratili smo i mi, pokušavajući poljoprivredniku dati širu sliku, ali istovremeno prenijeti izazove života sela prema široj javnosti i vladujućima. U moru bombastičnih internetskih naslova, pokušavali smo donijeti objektivnost - biti na strani slabijih i istine.

S tim ciljem pred očima, Agroklub je lani na portalu publicirao više od 10 tisuća medijskih sadržaja (članaka, videopriloga, fotogalerija i dokumenata), čemu su korisnici dodali 3,6 + tisuća malih poljoprivrednih oglasa i više od 5,7 tisuća KLUB postova.

Analiza posjećenosti Google Analytics kaže da je Agroklub web servise tijekom 2022. godine posjetilo 8,3 milijuna korisnika, a koji su realizirali gotovo 19,5 milijuna posjeta, što je rast od 12,9 posto u odnosu na godinu ranije.

Kad broj posjeta podjelimo s danima u godini dobijemo podatak da svaki dan na Agroklubu okupimo jedan prilično velik stadion poljoprivrednika (više od 53.000 posjeta na dan u prosjeku). Ali ukupan doseg našeg informacijskog sustava je još veći, jer su tu i drugi kanali koje gornja metrika ne obuhvaća niti opisuje.

U poštanske pretince naših dragih registriranih korisnika poslali smo 52 agrolettera s najvažnijim pregledom tjednih događanja.

I na društvenim mrežama Agrokluba bilo je baš živo. Objavili smo brojne sadržaje, te izazvali nebrojene reakcije. Komentiralo se, lajkalo i šeralo na različite teme. 

Unatoč sve brojnijim problemima ove društvene mreže Facebook AK zajednica i nadalje raste. Hrvatsko izdanje Agrokluba na ovoj je popularnoj društvenoj mreži koncem godine doseglo 86.000 pratitelja, u Srbiji je zabilježeno 60 tisuća, dok je BiH izdanje AK FB sumiralo oko 35 tisuća followera. I bratski Instagram je rastao i na koncu 2022. dosegao nešto više od 7 tisuća pratitelja.

Vrijedi notirati i Agroklub profil na poslovnoj mreži LinkedIn koji je ove godine ostvario skok od 23 posto pa se tako i u krugu poslovnjaka približavamo brojci od dvije tisuće pratitelja. I zelena Twitter zajednica poklonika poljoprivrede narasla je na današnjih nemalih 3.000 AK duša, ljubitelja Muskove lajne. 

I naši video sadržaji objavljeni kroz YouTube kanal rezultirali su s rastom broja pratitelja od 12 posto čime smo godinu na najpopularnijem video servisu zaključili s 9,7 tisuća pratitelja. 

I mobilne aplikacije Agroklub na iOS i Android platformi doživjele su ozbiljan rast u istih 365 dana. Čak 2.650 korisnika je u 2022. preuzelo app s novostima iz agrara na svoj mobilni telefon. 

Publicirali smo mnoštvo tema za što su zaslužni naši vrijedni novinari, a istovremeno smo se i bavili daljnjim tehnološkim razvojem. Tako su naši urednici pod bor dobili novi set alata za bolje upravljanje sadržajem, a oglašivači bogata izvješća o realizaciji njihovih promotivnih kampanja.

Proteklu je godinu Agrokluba obilježio i EU projekt Satelitfoto@Agro u kojem naše tehničko osoblje, zajedno sa znanstvenom zajednicom i poljoprivrednicima istražuje mogućnosti primjene satelitskih zapisa u današnjoj i budućoj proizvodnji hrane. Prvi rezultati su već tu, a uskoro možete očekivati i dodatne informacije na portalu.

U mjesecima pred nama ulazimo u 15. godinu rada. Postajemo već ozbiljni tinejdžeri, a istovremeno smo i svojevrsni veterani internet platforme. Štošta se u digitalu promijenilo od te 2008. godine, ali ne i naša misija - biti od pomoći selu i poljoprivredi.

Sretna Vam 2023. godina, zdravi i veseli bili!


Tagovi

Agroklub Nova godina


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije