Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 14.06.2014. 11:00

Nova rješenja iz ministarstva

Kad sam sve ovo čuo potpuno sam zamračio i otišao do mosta skočiti no kad sam vidio koliko je to visoko reko ma nema šanse jos ću se ozlijediti takav mulast.

Foto: depositphotos.com
  • 854
  • 105
  • 0

Gotovo nevjerojatno, ali dogodilo se i u našoj državi da su dva ministarstva uspjela donijeti odluku koja se odnosi na pomoć poljoprivrednicima na poplavljenim područjima. Iako su u samom početku obećavali financijsku pomoć, sada govore i o dodatnim pogodnostima u prenamjeni OPG-ova i izgradnji novih, modernih turističkih destinacija na hrvatskom selu. Ministrica ljubitelja visokih zgrada Jadranka Visokić i ministar ruralnog razvoja Srećko Kreditić su danas u ranim satima potvrdili kako će svi zainteresirani moći vrlo brzo dobiti sve dozvole i potrebnu papirologiju kako što prije krenuli u brzu prenamjensku sanaciju te predlažu neke od najlakših rješenja.

Oranica kao motocross staza svakako je jednostavno rješenje uz gotovo nikakva ulaganja. Mulj koji je ostao ne treba se skupljati nego je dovoljno postaviti oznake kako bi svi znali u kojem pravcu se potrebno kretati. Policija je obećala donirati njihove vrpce za obilježavanje zone u koju bi trebali biti smješteni mnogobrojni gledatelji. Kako je ribarstvo gotovo najmanje zastupljeno u ovim područjima, Vlada predlaže da na teritoriju gdje se nije sva voda povukla izrade ribnjake. Nakon što svaki pojedinačni OPG osigura dovoljnu površinu, ministarstva će osigurati određenu količinu šarana, štuke i soma, no za uzvrat žele da im se pokloni dovoljna količina porcija fiša na Badnjak jer kako govore, primjereno je da si međusobno pomažemo u ovakvim situacijama, a Markov trg će uštedjeti za jauznu dan prije Božića.

Svakako ne manje važno, ali među posljednjim preporukama je preinaka štala, piličnjaka, kravinjaka, čardaka i sličnih objekata u poligone za popularan oblik zabave - paintball. Vrlo skup i unosan posao za sve ljubitelje adrenalina. Zanimljivo je što u tom slučaju baš ništa ne morate ni spremati ni čistiti, a financijsko ulaganje ne postoji. Jednostavno ostavite sve tako kako je u ovome trenutku, jer je zapravo izazov za sve igrače da izađu iz igre živi i zdravi, bez bilo kakvih trovanja i zaraza. Onaj tko dobije bilo kakvu boleštinu, naravno - izgubio je u igri, no vi niste odgovorni. Eto, tako funkcionira naša država. Stvarno žele pomoći po hitnom postupku. Kad sam sve ovo čuo, potpuno sam zamračio i otišao do mosta skočiti, no kad sam vidio koliko je to visoko, reko ma nema šanse, još ću se ozlijediti takav mulast.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Paintball OPG Prenamjena gospodarstva Adrenalin Posljedice poplava Srećko Kreditić Oranica Motocross staza Jadranka Visokić Turističke destinacije Pomoć poljoprivrednicima Ribnjaci Srečko Kreditić


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.