Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Damir Rukovanjski
  • 02.11.2015. 07:20

Milanović spreman trgovati Jakovininim sektorom?

Hoće li, ako njegova koalicija pobijedi, Milanović nešto mijenjati? Kako saznajemo, ima premijer rješenje pa čak i ako mu HDSSB ili tko drugi zatraži poljoprivredni sektor.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 1.038
  • 187
  • 0

Vladajuća koalicija se, kao i svaka stranka na vlasti, nada ostanku na toj poziciji. Prirodno. Sve je prirodno, ali nikako nije prirodno da ne govore tko će biti ministar poljoprivrede ako pobijede. Šute o tome. Iako je na jednom nedavnom skupu, ali ne za govornicom, bilo govora da će to biti i dalje Tihomir Jakovina.

Priča se u toj izbornoj kampanji o svemu i svačemu, ali o jedinoj tvornici koja u Hrvatskoj radi, onoj u polju, ne govori se ništa. Šutnja je kažu, zlato. Izgleda da je i odobravanje i da možemo očekivati da i dalje na tom mjestu ostane Tihomir Jakovina. Iako ne vidimo razloga zašto Jakovina ne bi dobio unapređenje, pošto je premijer i njegovim resorom jako zadovoljan. Ima i atraktivnijih mjesta i položaja za Jakovinu. Možda bi mogao, u slučaju da se ništa ne promijeni, biti potpredsjednik Vlade pa da on na neki način bude nadležan budućem ministru poljoprivrede.

Jakovina kao potpredsjednik Vlade

Nije to ništa novo. Kada je svojevremeno vladao HDZ, onda je Pankretić stavljen na poziciju potpredsjednika Vlade, a čini se i jedno vrijeme nekakvog regionalnog razvoja, a Čobanković za ministra poljoprivrede. To je moguće rješenje i za Jakovinu. Da se uvijek nešto lijepo umotati u celofan.

E sad, drugi par cipela je ako se Milanović doista boji da neće pobijediti i da će njemu i njegovoj koaliciji trebati HDSSB pa će taj resor morati dati njima. Što onda s dragocjenim mu ministrom Jakovinom? Istina. Nije nigdje Milanović izričito rekao da je zadovoljan baš s njim. Ali rekao je da je zadovoljan s cijelom Vladom i njenim radom. A što ako HDSSB doista bude tražio da Kraljičak bude ministar, i da se sjedište preseli u Slavoniji u Baranju. Zašto ne?

Prodati Jakovinu za glasove podršku?

Nisam siguran, ali mislim da je ona zgrada gdje je Ministarstvo u Vukovarskoj vlasništvo INA d.d. Ako je tako, onda nema razloga da se ne iznajmi neka druga u Slavoniji. Bila bi sigurno jeftinija. Malo je ostalo do izbora. Jakovina šuti, Milanović šuti. Očito je da je spreman prodati Jakovinu i njegov resor za glasove podrške. A ako se do sada nije sjetio, ovo mu je rješenje. Pošto je doista jako zadovoljan svime što je radio ovaj ministar i njegova ekipa - da mu da da bude potpredsjednik Vlade. To je baš dobro mjesto za njega i napredak u svakom slučaju.

Suprotna strana se razbacuje idejama. Mislimo na HDZ i HSS i druge u koaliciji. Treba zapisati što sve govore pa ako budu pobijedili da ih se stalno podsjeća. A i dečke iz HDSSB-a, ako uzmu HDZ-u ili SDP-u taj resor, prvo treba napadati da doista raskinu ugovor o najmu one zgradurine u Vukovarskoj aveniji u Zagrebu i dođu kući. Samo da ne presele isto onako kao i što se gospođa predsjednica preselila s Pantovčaka - negdje dolje.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL


Tagovi

Jakovina Pankretić Vlada Milanović Ministar poljoprivrede Vukovarska HDZ SDP HSS Koalicija Izbori 2015


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!