Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priče iz zaleđa
  • 11.07.2018. 10:30

Lipa naša na Raskrižju: polufinale s Ingležima bez pricjednice?

Igrat će i Vrsaljko, Subašić, Lovren... Svi najbolji, al isto nećemo bit kompletni, kaže pobratim Markan. U loži i poslije u svlačionci falit će pricjednica pa ako, nedajbože, izgubimo ispast će da bez Kolinde nema sriće.

Foto: Bigstockphoto/katatonia82
  • 2.315
  • 230
  • 0

Ko od stra umire prdeći mu zvone, započinje pobratim Markan svoje posljednje obraćanje javnosti u zaleđu, uoči polufinala s Ingležima. Na Raskrižju se okuplo mlado i staro iz našeg i susjednih mista jer ovo je generalka za gledanje i navijanje. Večeras će  ode nagrnuti svi i poradi velikog ekrana, gledaš igrače ki da si tamo u Moskvi, na Lužnjiku. Još i bolje. Slika je na lancunu priko cilog zida,  bliže si igračin, a i Modrić je čak i veći neg u prirodnoj veličini. 

Uz Markana na konferenciji je i mali Ćupo, on mu je desna ruka, pa svi napeto isčekuju što će novog reći.

Vrag se boji Ingleža

Ma vrag se boji Ingleža. Prigazti ćemo mi nji ki plitak potok. Kaj tenk žabu. Prigazti, satrati, al samo ako nastupimo u punom sastavu, nastavlja Markan. Al, nažalost, nećemo. Nema šansi da budemo kompletni.

A ko će falit, nestrpljiv je Živko stričov. Biće Vrsaljko, boli ga kolino, dobacuje branitelj Maltež. Ma kakvi Vrsaljko. Igraće on i s jednom nogom, odgovara Markan. Ajmo dalje, imal ko još koje pitanje, priuzima ulogu voditelja mali Ćupo. Stra me i upitat da nije zbog ozlijede zadnje lože upitan Suba. Brež njega nemamo šansi, pogotovo budul penali, zabrinuto pita i odgovara Mate Kudrović. Zna on što znači golman jer je i sam u mladim danima branija. Svi se sićaju kad je Iši pokojnog Stipana, obranija penal u finalu za Kup zaleđa.

U pravu si Mate, golman je polak momčadi, al neboj se, Subašić nastupa 100 posto, jamči pobratim Markan. On divani ki da je Dalić, al ako i nije svi ga slušaju. Morda je problematičan Lovren. I on se žalija da ga ništo boli, Oćel igrat, pita Šime Lutić, koji je na Raskrižje doša lipo iz Švedcke di godinama radi. Uželija se domaćeg kraja i materine spize. Zna on da je na Raskrižju nikad ničeg nije falilo. Oš lešo, oš pečeno.  Uvik je bilo bilo i kuci i maci, a kamol neće posle okršaja s Ingležima.

Lovren?! Pa on je ki čelik, a i da nije zdrav ki dren, vrag bi ga zaustavja da ne igra protiv Ingleža. Njemu je dodatni gušt nji pobjedti jer iako igra u njijovom klubu Liverpulu, on je tamo stranac. Nebojte se ljudi, Lovren će u paru s Vidom biti neprilazan, ki što su i dosad nji dva, zaustavli sve živo. Protiv Nigerije,  Argentine, Islanda, Danske, Rusije… Kad se ukaže prigoda u prekidima etot i nji dva u tuđi šesnajsterac. Luka centaršut, a Lovren i Vida skok  i eto šanse. Na zabiju li oni, oće Mandžo, Perišić zvani Koka, Kramarić, Modrić.. 

Ej, stante ljudi, javi se iznenada Bikan, unuk  Mira Jalovača.

Lipa naša na Raskrižju

Ma ko ode koga zaje*ava. Je*e lud zbunjenoga. Svi će igrat, svi i Vrsaljko, i Subašić, i Lovren, svi, svi potvrđuješ  i ti Markane, a prije, na početku si reka da  nećemo biti kompletni.  Nećemo nastupiti u punom sastavu! - odrišito će Bikan, i ostali “kliknuše”.  Imaš pravo Markan nas zajebava. I, tako rič po rič,  bućerin po bućerin, počelo se i pi*karat. Ćaćina, materina, ajde ti lipo u tri. Ma nemoj ti mene zaje*avat i vrag zna kako bi sve završilo da mali Ćupo na unom svom Ajfonu nije navija Lipu našu. Kad štoš vidti. Svi se umiriše i u stavu mirno u jedan glas počeše pivati: Lipa naša Domovino, oj junačka zemljo mila…I tako dalje  s rukama na srcima sve do kraja.

A onda će mali Ćupo. Dobro, ajde sada Markane, reci ljudima ko će falit, zašto nećemo bit kompletni? Oćemo, bićemo kompletni na igralištu, al ne i u loži, a poslije ni u svačionci, govori Markan. Dalje nije triba ni nastavljat jer su svi ubrali da misli na pricjednicu Kolindu.

Falit će u svlačionici

Šteta što je neće biti. Ako, nedajbože, izgubimo, svi će reći: Eto vidiš, nema Kolinde. Nema sriće. A i lipo je vidti kad onako u kockastoj majci pleše i piva s igračin u svlačionci. Dami joj se približti volija bi neg pečenog vola, dobacuje branitelj Maltež, a ni drugi nisu ravnodušni.  Ma kakvi vola ja bi volija više više neg ganjc novog Masse Ferggusona, prisnaži Živko stričov.

Neće bit Kolinda, al bit će Plenković i Jandroković. Luka Modrić je pozva i Mladena Grdovća da zajedno, al ovaj put bez Kolinde,  zapivaju “Nije u šoldima sve” Nije, al neka ih tu kraj mene. Biće i ode večeras na Raskrižju raspašoj. Morda dođe i Bepo Matešić, a tu blizu na Viru je i Mišo Kovać. On će samo dignit ruke, a cilo zaleđe na Raskrižju će zapivali: “Zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima..." Nas i Rusa 147 milijuna!

A Kolinda?! Lipa naša pricjednica, nije otišla u Moskvu na polufinale. Nije došla ni na Raskrižje. Ali oće na finale. Ako večeras vatreni prođu i na Lužnjiku zaigraju za prvaka svita. Doći će i Kolinda jer u finalu nemamo što izgubiti. Možemo samo dobiti!


Tagovi

SP Rusija 2018. Lužnjiki Polufinale Hrvacka-Ingleška Raskrižje Pricjednica Kolinda Svjetsko nogometno prvenstvo


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."