Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Damir Rukovanjski
  • 13.06.2014. 08:00

Jakovina preživio brazilsku sambu

Sudeći prema tome kako od danas radi Zoran Milanović, Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina će otići iz ovoga resora kada bude morao "pojačati ekipu SDP-a u Saboru".

Foto: PIXSELL
  • 319
  • 43
  • 0

Jako brzo je Milanović pokušao smiriti sebe i svoje duhove pa je uletio na vrat na nos na rekonstrukciju Vlade. I sam je svjestan da je to prava konfekcijska promjena. Maknuo jednog neprijatelja i jednog prijatelja iz redova SDP-a. I ode čovjek u Brazil. Odigrati će tamo jednu sambu i ostaviti nas dalje u razmišljanju je li uopće i što je razmišljao. Ma nije morao nikoga ni smjenjivati, ali očito da je htio nešto pokazati. Ali naš Jakovina je preživio ovu kozmetičku farsu. Jedan od razloga je sigurno da tako brzo Zokac nije mogao naći ljude u resorima gdje se proizvodi, a to su ovaj poljoprivede i onaj koji vodi Ivan Vrdoljak. Koalicijskog partnera jasno ne može tako lako ni dirati, ali se očekivalo nešto u vezi agrara.

U pravilu, Jakovina je daleko od jedne arogancije tipa Jovanovića da bi iziritirao sve ljude u svom sektoru. Ali Jakovinu doslovce treba pojačati. Ne treba ni dirati uvijek Ministra, ali njegovi prvi suradnici moraju biti pravi asevi, da ne kažemo lavovi iz svoje struke. A ministar menadžer koji njima zna upravljati. Ako je stranka na pojedine sektore, a što je radila, uhljebljivala ljude, onda je to loše i za agrar, i za Jakovinu. A i na kraju krajeva i za Vladu. Mislili smo da smo prije nekoliko godina uvođenjem institucije državnog tajnika izbjegli situaciju da baš svuda i svagdje imamo političare i nestručnjake. Snažni državni tajnici i voditelji zavoda i institucija činili bi snagu i kod Ministra, bio on Tihomir, Božidar, Petar ili bilo tko. Kada će smijeniti Jakovinu?

Sudeći prema tome kako od danas radi Zoran Milanović, Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina će otići iz ovoga resora kada bude morao pojačati ekipu SDP-a u Saboru. Pa to je strašno da ga u današnje vrijeme, kada iz naših džepova plaćamo njima PR stručnjake i glasnogovornike, puste da s takvom glupošću izleti u javnost. Hrvatski narod je glup i tupav i stvarno će povjerovati da Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze pojačati klub SDP u Saboru. Pa mal prije puta na brazilsku sambu Zoki je omalovažio i Sabor, građane svoje zemlje smatra tupavcima, a uvrijedio je i nas poljoprivrednike što ništa ne reagira u tom sektoru. Definitivno nam nije jasno. Ako ništa drugo mogao bi dati važnost poljoprivredi i nekoga imenovati podpredsjednikom Vlade za poljoprivredu, gospodarstvo i industriju. Dakako s važnošću na poljoprivredu jer ona jedina u ovoj zemlji nešto proizvodi. No, u svakom slučaju idemo u Brazil a što će biti poslije vidjeti će se.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Tihomir Jakovina Sabor Zoran Milanović Željko Jovanović Rajko Ostojić Agrar Vlada Kozmetična farsa Rekonstrukcija Vlade Ivan Vrdoljak Petar Čobanković Samba Stručno vodstvo Smjena ministra


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.