Pretraga postova
Jedna manja berba 😁 prije 3 godine , žuta blocky paprika , sortu bih morao malo potražit koja je ! Koliko su cijene ovih paprika u marketima oko vas !? U jednom marketu u Jajcu su bile 9 KM/kg 🫣
Uskoro članak o najljepšim paprikama na svijetu ! #blokpaprika #dekoretivnapaprika #bellpeper
Stay tuned ! 😁
Jucerasnji suncan dan sam iskoristila za prvu ovogodisnju sjetvu paprika i feferona. Vidim da sam bas "uhorila" jer dana nema ni tracka sunca, a vjetar puse li puse...
Najpoznatija bosankohercegovačka kobasica je sudžuk, a pravi se od mesa preživača. Varijacije u recepturi nastaju dodavanjem ili oduzimanjem (loja) masti, kuhinjske soli, bibera, bijelog luka, mljevene crvene paprike i drugih začina. U neki... Više [+]
Najpoznatija bosankohercegovačka kobasica je sudžuk, a pravi se od mesa preživača. Varijacije u recepturi nastaju dodavanjem ili oduzimanjem (loja) masti, kuhinjske soli, bibera, bijelog luka, mljevene crvene paprike i drugih začina. U nekim dijelovima BiH za izradu kobasice se koristi svinjsko meso, a u nju se također dodaju paprika, biber, bijeli luk.
Sutra u podne više o ovoj temi.
Salata, kupus i paprika posađeni, krompir i paradajz cvjetaju, a mrvica nikla. #mojepovrće
Iako ledeno za ovo doba godine ipak sve nekako napreduje.u basti zbog kisa zadnjih dana sve vise i vise korova,ali izborit cu se vec kako.neOve godine na paprikama mi se pojavila biljna us.Pokusala sam spasavat ih Bio enzimom ,i izgleda da... Više [+]
Iako ledeno za ovo doba godine ipak sve nekako napreduje.u basti zbog kisa zadnjih dana sve vise i vise korova,ali izborit cu se vec kako.neOve godine na paprikama mi se pojavila biljna us.Pokusala sam spasavat ih Bio enzimom ,i izgleda da su se izborile ❤
#mojepovrće
Naila Čaušević
prije 2 godine
Jucer sam primjetila da i moja mrkva nice pomalo, salatu sam nazalost izgubila. posijala sam je u kontejnere i zaborvila je skoliniti u hlad, a sunce Više [+] bilo prejako. Osusila se sva.. imam jos ovu sto sam sijala pored luka vani, a kupus sam vec rasadila u basti.
Mirela DK
prije 2 godine
Uh ja se izvinjavam.Ja imam 2 ture mrkve .Prvu sam sijala ranije i ona je dosta veca. A ovu iz nagradne igre sam sijala kasnije ,ona je manja ali je Više [+] nikla.Slikat cu opet sutra pa cu ubacit .Uglavnom povrce iz sjemena kohe smo dobili ubacuhem pod hastagom #mojepovrce
Naila Čaušević
prije 2 godine
Super. Sve Vam je za pohvalu. Kada ste posijali mrkvu? Da li je to ova koju ste dobili u nagradnoj igri. Moja je posijana prije mjesec dana ali jos Više [+] uvijek nista nije niklo.
Mislio sam da je nedostatak vode, ali ipak to nije slučaj. Da li neko prepoznaje simptome sa slike ispod?. Ovo mi se dešava na desetak paprika u plasteniku.
Maja Celing Celić
prije 3 godine
Almine, jeste pronašli razlog? Meni ovo uvrtanje lista izgleda kao da ga ispod siše uš. Ali me zbunjuje ovo spareno lišće. Almine, jeste pronašli razlog? Meni ovo uvrtanje lista izgleda kao da ga ispod siše uš. Ali me zbunjuje ovo spareno lišće.
Autohtoni polutvrdi sir proizveden na mojoj farmi “Dolić” na Brezovoj Kosi (Skokovi) - Grad Cazin. Farma se nalazi na Muratovom brdu na 500 m nm.v. Mliječne krave se uzgajaju po sistemu ekološkog stočarstva. Sva hrana za krave je proizveden... Više [+]
Autohtoni polutvrdi sir proizveden na mojoj farmi “Dolić” na Brezovoj Kosi (Skokovi) - Grad Cazin. Farma se nalazi na Muratovom brdu na 500 m nm.v. Mliječne krave se uzgajaju po sistemu ekološkog stočarstva. Sva hrana za krave je proizvedena na gazdinstvu na ekološki način bez primjene pesticida, inokulanata ili antibiotika. Grla se redovno kontrolišite i pregledavaju uzorkom krvi i mlijeka od nadležne veterinarske institucije te otkupljivača mlijeka.
Vlasnik farme ujedno je i inžinjer poljoprivrede koji je ovaj autohtoni proizvod prvi u historiji koji je opovrgnuo fizikalno-hemijskim i organoleptičkim analizama u sklopu naučnog istraživanja za diplomski rad još 2014. godine.
Podatci iz ovog diplomskog rada dozvoljavaju ovom proizvodu da dobije oznaku geografskog porijekla i time bude upisan kao autohtoni proizvod. Ideja za ovo se rodila 2013.godine kada se desio tržišni pad cijene mlijeka.
Sir se javlja u tri forme:
- svježa forma
- dimljena forma
- forma nakon kratkotrajnog zrenja
Ovdje u ponudi imamo dimljenu formu. Dimljenje se takodjer vrši na tradicionalni način sto je dodatna značajka tokom registracije ovog autohtonog proizvoda.
Tokom proizvodnje tj. tehnološkog postupka širenja koriste se ponekad začini ili neki dodaci, a ovdje u ponudi imamo sljedeće:
1. Klasični (bez dodataka),
2. Paprika + poriluk,
3. Svježi bijeli luk + peršin,
4. Svježi bijeli luk.
korisnik
prije 4 godine
Ljetni proizvodi iz moje bašte.Bez pesticida i druge hemije, sa domaćim pregorjelim stajnjakom i šumskim humusom.Sam sam proizveo rasadu paradajza i paprika , od autohtonih sorti. Narandžasti parajz i paprike su od sjemena iz Cernika. Rupe... Više [+]
Ljetni proizvodi iz moje bašte.Bez pesticida i druge hemije, sa domaćim pregorjelim stajnjakom i šumskim humusom.Sam sam proizveo rasadu paradajza i paprika , od autohtonih sorti. Narandžasti parajz i paprike su od sjemena iz Cernika. Rupe za paradajz sam bušio svrdlom, dubine 25 cm.
korisnik
prije 4 godine
Da, sve je domaće i sam sam proizvodio rasadu od starih domaćih sorti. Da, sve je domaće i sam sam proizvodio rasadu od starih domaćih sorti.