Pretraga postova
Sve je manje crnog grožđa na policama trgovina dok su nove, bijele sorte sve popularnije. Navodno je stvar u potražnji, ali i nedostatku interesa od strane uzgajivača te samih trgovaca. Dirk Winkelmann, predsjednik Vanguard Directa, organiz... Više [+]
Sve je manje crnog grožđa na policama trgovina dok su nove, bijele sorte sve popularnije. Navodno je stvar u potražnji, ali i nedostatku interesa od strane uzgajivača te samih trgovaca.
Dirk Winkelmann, predsjednik Vanguard Directa, organizacije koja okuplja vinogradare, distributere i druge sudionike na ovom tržištu, očekuje da će se s novim sortama crno grožđe vratiti na tržište jer je riječ o vrlo zdravom međuobroku.
Još kada se svi sjete koliko je ono bogato vitaminima i antioksidansima. Zapravo bi se mogao dogoditi pravi boom.
Izvor:
http://tinyurl.com/m8zhfa2y
Foto: Vera_Petrunina (ilustracija)
Grožđe koje se uzgaja pri pretjerano visokim temperaturama može dati neuravnotežena vina s previše izraženim udjelom alkohola što je prisutno u nekim vinogradarskim regijama...Koje mjere je najbolje primjenjivati, čitajte uskoro na Agroklub... Više [+]
Grožđe koje se uzgaja pri pretjerano visokim temperaturama može dati neuravnotežena vina s previše izraženim udjelom alkohola što je prisutno u nekim vinogradarskim regijama...Koje mjere je najbolje primjenjivati, čitajte uskoro na Agroklubu !
"Grožđe se bere ručno. Ne planiramo mijenjati tu praksu jer su to najljepši dani u godini kada se okupe svi naši dragi prijatelji, rođaci i poslovni partneri kako bi zajedno brali i uživali u berbi", ističe za Agroklub Andrija Ćorić, market... Više [+]
"Grožđe se bere ručno. Ne planiramo mijenjati tu praksu jer su to najljepši dani u godini kada se okupe svi naši dragi prijatelji, rođaci i poslovni partneri kako bi zajedno brali i uživali u berbi", ističe za Agroklub Andrija Ćorić, marketing menadžer i jedan od nasljednika vinarije Podrumi Andrija.
Koji su još razlozi za ručno branje?
Andrija Ćorić: Grožđe beremo isključivo ručno i to su nam na...
Iako mnogi proizvođači prelaze na mašinsku berbu grožđa, u porodici Ćorić čiji se vin...
korisnik
prije 4 godine
Moje bijelo i crno grožđe. Biće vina i pjesme, a supruga dodaje i soka!
korisnik
prije 6 godina
Uprkos suši, a zahvaljujući redovnom zalijevanju, rodilo grožđe i po neka jabuka u Staroj Topoli, mjestu na putu Gradiška-Banja Luka. I Lijevčani će naredne jeseni praviti vino i peći rakiju lozovaču. E pa, neće proći nezabilježeno od stran... Više [+]
Uprkos suši, a zahvaljujući redovnom zalijevanju, rodilo grožđe i po neka jabuka u Staroj Topoli, mjestu na putu Gradiška-Banja Luka. I Lijevčani će naredne jeseni praviti vino i peći rakiju lozovaču. E pa, neće proći nezabilježeno od strane Agrokluba,
.