Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vrtni centar
  • 10.05.2015. 15:15

Presadnice cvijeća i povrća iz domaćeg uzgoja

Na dvije tisuće kvadratnih metara plasteničkog prostora, proizvodit će se balkonsko i vrtno cvijeće te presadnice najrazličitijih vrsta povrća.

  • 2.300
  • 120
  • 0

Koprivnica je postala bogatija za suvremeni Vrtni centar u sklopu kojega je, osim prodajnog i 2.000 m2 plasteničkog prostora, izgrađenog po najmodernijem sistemu, koji omogućuje automatiziranu kontrolu agroklimatskih uvjeta. Veliki je to poslovni poduhvat koprivničke tvrtke Agro-kuća d.o.o. koja već dvadeset i četiri godine poljoprivrednicima sjeverozapadne Hrvatske, nudi sjemensku robu, voćne i ukrasne sadnice, poljoprivredni repromaterijal svih vrsta te razne druge proizvode za vinogradare i hobiste.

"U plastenicima Vrtnoga centra svoje je radno mjesto našlo i sedam novih radnika, pa tvrtka sada ima dvadeset i sedam zaposlenih. Kako bi bili sigurni da kupcima nudimo kvalitetnu robu, sadnice smo odlučili proizvoditi sami. Primarna i glavna proizvodnja odnosit će se na balkonsko i vrtno cvijeće, ljetnice, trajnice te krizanteme, dok će nam popratna biti proizvodnja presadnica paradajza, paprike, krastavaca, cvjetače, brokule, salate, kupusa i drugog povrća", ističe direktorica Slađana Fegeš.

Tvrtka je u ovu investiciju uložila četiri milijuna kuna, a Vrtni centar otvorenim je proglasio šestogodišnji Martin, sin vlasnika, bračnog para Fegeš, uz pomoć svojih prijatelja iz Dječjeg vrtića "Tratinčica".


Fotoprilog


Tagovi

Koprivnica Vrtni centar Plastenički prostor Agroklimatski uvjeti Agro-kuća d.o.o. Sjeverozapadna Hrvatska Balkonsko i vrtno cvijeće Trajnice Ljetnice Krizanteme Presadnice povrća Slađana Fegeš Martin Fegeš Dječji vrtić Tratinčica


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]