Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 17.07.2019. 09:00

Postignite punu dekorativnost i bujnost grmlja, živica i ukrasnog bilja

Tekuća hrana za biljke koja će ih osvježiti u nadolazećem razdoblju nalazi se u proizvodu tvrtke Petrokemija pod nazivom Fertina C za grmlje, živice i ukrasno bilje.

Foto: Depositphotos/mychadre77
  • 2.971
  • 239
  • 0

Ukrasno bilje, grmlje i živice ukras su gotovo svake okućnice, a njihova bujnost i zelenilo poželjno svojstvo u vrućim ljetnim mjesecima. Ljetne visoke temperature i dugotrajna suša nikako ne spadaju u poželjne uvjete u kojima ukrasno bilje, grmlje i živice mogu postići svoju punu veličinu i opseg. Imajući to na umu potrebno ih je redovito zalijevati i adekvatno prihranjivati.

Tekuća hrana za biljke koja će ih osvježiti u nadolazećem razdoblju nalazi se u proizvodu tvrtke Petrokemija pod nazivom Fertina C za grmlje, živice i ukrasno bilje. Fertina C je tekuće mineralno gnojivo koje sadrži vodotopivi oblik makro i mikro hraniva. U svom sastavu ima dušik, fosfor, kalij, bor te željezo i mangan.

U sušnim uvjetima biljke trebaju održati svjež izgled

Dušik je hranivo od velike važnosti za vegetativni i generativni razvoj biljaka tako da je njegova stalna raspoloživost neophodna ukoliko želimo da naše ukrasno bilje, grmlje i živice ne smanjuju svoju asimilacijsku površinu i ne poprime blijedozelenu boju zbog manjeg sadržaja klorofila. Manjak klorofila ne samo da snižava intenzitet fotosinteze nego je i uzročnik bržeg starenja biljaka, a to svakako želimo izbjeći. Fosfor i kalij hraniva su koja će biljke iskoristiti za brži rast i povećanje otpornosti na stresne uvjete. Željezo je hranivo koje će zelenu boju ukrasnog bilja, grmlja i živica učiniti još intenzivnijom i naglasiti njihovu jedrost. Veliki značaj za biljke ima i mangan, hranivo koje je zaslužno za ekonomičnije korištenje ostalih raspoloživih hraniva.

fds
Dobar omjer hraniva potiče rast i bujnost, pogotovo u sušnim uvjetima

Kako bi se izbjegle negativne posljedice nedostatka navedenih hraniva, a omogućila se potpuna dekorativnost, bujnost i ljepota grmlja, živica i ukrasnog bilja, primjenjuje se u više navrata zalijevanjem ili prskanjem biljaka Fertina C za ukrasno bilje, grmlje i živice. Dobar omjer hraniva potiče rast i bujnost pogotovo u sušnim uvjetima kada se treba dodatno potruditi da bi naše biljke održale svoj svjež izgled i dekorativnu boju svojstvenu svakoj pojedinoj vrsti ukrasnog bilja.

Zalijevanje ili prskanje potrebno je obaviti za oblačnog vremena ili pak navečer nakon zalaska sunca ili ujutro vrlo rano. Ukoliko se Fertina primjenjuje zalijevanjem jednom tjedno zadovoljavajuća koncentracija će biti 1%. Ukoliko se pak Fertina C primjenjuje rjeđe s većim razmakom između primjena ( 14 i više dana) može se koristiti u koncentraciji 2% bez obzira primjenili ju folijarno ili zalijevanjem. Fertina C za grmlje, živice i ukrasno bilje primjenjena prema preporuci ima vrlo brz i vidljiv učinak.

fdc
Željezo je hranivo koje će zelenu boju ukrasnog bilja, grmlja i živica učiniti još intenzivnijom

Za više informacija o prihrani ukrasnog bilja, grmlja i živica, obratite se tvrtki Petrokemija na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Petrokemija Ukrasno bilje Fertina C Folijarna prihrana


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]