Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Kolarić
  • 06.03.2021. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Lani im propalo 80 posto proljetnica, ove godine proizvodnju baziraju na ljetnom cvijeću

Obitelj Kolarić uzgojem cvijeća bavi se 30 godina, a nakon situacije s prošlogodišnjim lockdownom, ove su puno opreznije ušli u proizvodnju.

Foto: Facebook/ OPG Damir Kolarić
  • 1.844
  • 44
  • 0

Zbog neizvjesne situacije koja ih je zatekla prošle godine oko pandemije koronavirusa, obitelj Kolarić ove je godine odlučila smanjiti proizvodnju proljetnica te veći trud uložiti na ljetnice.

"Nama je 80 posto proljetne proizvodnje ostalo neprodano. Biljke su se rascvjetale jer je bilo lijepo vrijeme“, kaže vlasnik OPG Damir Kolarić.

Ove godine, ističe sugovornik, puno su opreznije ušli u proizvodnju. K tome, kako im uložen trud (opet) ne bi propao, zanemarili su zaradu i odlučili svakome kupcu koji dođe kupiti neko ljetno cvijeće pokloniti i proljetnicu. "Bazirali smo se na ljetno cvijeće. Imamo stojeće i viseće muškatle, surfinije, potonije, verbene. Kasnije dolazi vinka, a bit će i neke sitnice za zemlju kao što su kadife i ageratumi“, nabraja Osječkoj televiziji što će sve biti u ponudi. 

Svoje cvijeće ova obitelj uzgaja u plastenicima, a proizvodnjom se bave skoro 30 godina. Ulaganja su, kao i troškovi iz godine u godinu sve veći. Ipak zarade ima jer da nije tako, kaže ovaj uzgajivač, ne bi se time nastavili baviti. 

Komentirajući uzgoj proljetnica, pojašnjava kako su maćuhice te koje mogu podnijeti najniže temperature. "Izdrži duži period smrznuta i čim grane prvo Sunce izbacuje nove pupove“, kaže Kolarić. S druge strane, dodaje, jaglaci mogu biti na nekih minus tri-četiri. Njihovi koje sada imaju u plasteniku nastali su od divljih iz šume koji su žuti, a krupne listove dobili su prihranom.

"Ako ih posadite u dvorištu oni će se nagodinu kao prirodni pojaviti s tim da će biti malo manji cvijet, a ako ga prihranite bit će veći“, savjetuje.

Više o uzgoju cvijeća na OPG Kolarić možete pogledati u videu:


Tagovi

OPG Kolarić Uzgoj cvijeća Plastenik Proljetnice Prodaja cvijeća


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]