Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Katini lavandini
  • 11.02.2017. 15:00

Katini lavandini od slavonske eko lavande

Katarina uzgaja eko lavandu i proizvodi prirodnu kozmetiku od aromatičnog i ljekovitog bilja. Uzgoj lavande u Slavoniji sada više nije rijetkost no kada je Katarina počinjala, mnogima se njezina ideja činila neuobičajenom.

Foto: OPG Katini Lavandini/Facebook
  • 2.817
  • 379
  • 0

Iako toga često nismo svjesni, koža je najveći ljudski organ koji također hranimo - nekada lošom, a nekada dobrom hranom. Stručnjaci su uvjereni kako je kožu dobro hraniti isključivo prirodnim preparatima, kakvi su posljednjih godina sve više na cijeni. Posjetiteljima Zelenog četvrtka na osječkoj glavnoj tržnici predstavljena je priordna kozmetika s potpisom eko uzgajivača slavonske lavande.

Katarina Johum proizvodi ekološku lavandu. Uzgaja i kadulju, mentu, ružmarin, gavez te još puno aromatičnih i ljekovitih biljaka. Proizvodi sapune, kozmetiku od pčelinjeg voska. Kaže kako im je ovo druga godina proizvodnje, a registrirani su i za sakupljanje ljekovitog i samoniklog bilja.

Uzgoj lavande u Slavoniji sada više nije rijetkost no kada je Katarina počinjala, mnogima se njezina ideja činila neuobičajenom. U svijetu prirodne kozmetike najteže je proizvesti kreme, dok je postupak dobivanja eteričnih ulja malo jednostavniji.

Foto: OPG Katini Lavandini/Facebook


Povezana biljna vrsta

Lavanda

Lavanda

Sinonim: lavandula, lavandl, lefendel | Engleski naziv: Lavender | Latinski naziv: Lavandula sp. (Miller)

Lavanda je vrlo omiljena ukrasna biljka, a sve se više uzgaja i plantažno. Nema velikih zahtijeva u pogledu kvalitete tla, uzgoj joj je vrlo ekonomičan, a može poslužiti i kao... Više [+]

Tagovi

Zeleni četvrtak Tržnica Osijek Eko Lavanda Katini lavandini


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.