Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komora BiH
  • 24.05.2017. 12:00

Grantovi za 12 prerađivača smilja

U zajedničkoj saradnji sa FARMA II timom izrađen je Katalog proizvođača i izvoznika ljekovitog bilja i šumskih plodova u kojem je predstavljeno 37 kompanija.

Foto: komorabih.ba
  • 358
  • 17
  • 0

U INTERA Tehnološkom parku u Mostaru izvršena je dodjela grantova za 12 prerađivača smilja od strane USAID/Sweden FARMA II Projekta koji, kroz grant sredstva za investicijske projekte, nastavlja sa pružanjem podrške širenju kapaciteta prerade.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja prisustvovao je generalni sekretar VTK/STK BiH Ivan Mandić koji je ovom prilikom istakao značaj saradnje Komore i USAID/Sweden FARMA II projekta.

Podizanje konkurentnosti

Vanjskotrgovinska komora BiH je prepoznala važnost projekta, naročito u dijelu koji se odnosi na podizanje konkurentnosti u bilo kojem segmentu privrede te je sa projektom FARMA II uspjela postići da se čuje glas privrede.

Grupacija proizvodnje, sakupljanja i prerade ljekovitog bilja i šumskih plodova Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine usko sarađuje sa FARMA II timom, a kao rezultat te saradnje u prethodnom periodu organizovani su nastupi na prestižnim sajmovima, kao što je BIOFAH, Njemačka. Također, u zajedničkoj saradnji izrađen je Katalog proizvođača i izvoznika ljekovitog bilja i šumskih plodova u kojem je predstavljeno 37 kompanija.

Generalni sekretar Mandić zahvalio se USAID Sweden FARMA II projektu koji su prepoznali VTK BiH kao partnera u svojim aktivnostima s ciljem povećanja izvoza BH gotovih proizvoda.

Foto: komorabih.ba


Povezana biljna vrsta

Smilje

Smilje

Engleski naziv: Immortelle | Latinski naziv: Helichrysum sp.

Smilje je dugotrajna biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvata preko šesto različitih vrsta rasprostranjenih širom svijeta. Vrsta H. arenarium... Više [+]

Tagovi

FARMA II BIOFAH Ivan Mandić Vanjsko trgovinska komora Bosne i Hercegovine Smilje Grantovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...