Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagorski vrt
  • 15.01.2017. 10:30

Građanska akcija pokrenula vrtlarenje u školi

Građanska akcija želi riješiti problem sjedilačkog načina provođenja slobodnog vremena kod djece i obogatiti izvannastavne aktivnosti stvaranjem tradicijskog zagorskog vrta u Područnoj školi Krušljevo Selo te stvoriti učionice na otvorenom.

Foto: redakter/pixabay.com
  • 7.133
  • 354
  • 0

Udruga mladih Feniks u partnerstvu s Osnovnom školom Oroslavje je u rujnu 2016. godine uspješno prijavila na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva građansku akciju "Naš zagorski dišeči vrt" te su joj odobrena sredstva u iznosu od 13.000,00 kuna.

Građanskom akcijom želi se riješiti problem sjedilačkog načina provođenja slobodnog vremena kod djece i obogatiti izvannastavne aktivnosti stvaranjem tradicijskog zagorskog vrta u Područnoj školi Krušljevo Selo te stvoriti učionice na otvorenom.

Projekt će se provoditi u razdoblju od ožujka do lipnja 2017. godine, a cilj provedbe odnosi se na edukaciju i osvještavanje pojedinaca (učenika, učitelja, roditelja, građana) da svojim aktivnostima, utjecajem na okolinu, vlastitim izborima i ponašanjem mogu promijeniti stanje okoliša te očuvati, njegovati i uvećati tradicijske, kulturne i prirodne vrijednosti svojeg kraja.

Njegovati tradicijske vrijednosti kraja

Glavna aktivnost projekta je stavljanje u uporabu 400 m2 neiskorištenog školskog zemljišta na kojem će se postaviti plastenik, izraditi kompostište i 10 podignutih gredica, posaditi autohtono cvijeće i sadnice voćaka, a cijela površina ogradit će se ogradom od lijeske (tradicijski "zagorski pleteni plot"). Također, bit će postavljena dva seta drvenih klupa i stolova kako bi učenici dobili mogućnost održavanja nastave na otvorenom, odnosno pokretanja učionice na otvorenom.

Građanskom akcijom želi se riješiti problem sjedilačkog načina provođenja slobodnog vremena kod djece.

Uz uključivanje u aktivnosti vezane uz školski vrt, djeca će imati priliku sudjelovati na šest radionica s temama: Ptice oko nas, Zdrava prehrana, Očuvanje tradicije - "plot od šiblja/pruća", Mali vrtlari - posadi i promatraj, Svako dijete jedan cvijet, Mala škola kompostiranja. Kroz radionice djeca će izgraditi odgovoran odnos prema sebi i svom zdravlju kroz učenje o zdravoj prehrani, prirodi te razviti svijest o ekologiji.

Razvijanje kreativnosti putem vrtlarenja

Provođenjem ove građanske akcije, najmlađi stanovnici grada Oroslavja dobit će priliku za istraživanje, razumijevanje i učenje o prirodi i njezinim zakonitostima na novi način, usvajanje praktičnih vještina, razvijanje motoričkih vještina i kreativnosti putem vrtlarenja, učenje novih riječi i pojmova, stjecanje svijesti o povezanosti s prirodom, svijetom i mjestom u kojem žive te razviti brojne kompetencije aktivnim sudjelovanjem u brizi za druga živa bića.

Ova građanska akcija provodit će se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Autor: Silvija Pavić, Foto: redakter/pixabay.com


Tagovi

Zagorski vrt Građanska akcija Edukacija Plastenik Zdrava hrana Tradicija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.