Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadruge
  • 25.02.2020. 08:00
  • Vojvodina

Zadrugama Vojvodine 50 miliona dinara za nabavku opreme za preciznu poljoprivredu

Korisniku mogu biti dodeljena bespovratna sredstva u visini od 1.000.000,00 dinara do 5.000.000,00 dinara, pri čemu maksimalan iznos ne može biti veći od 50 odsto neto vrednosti opreme.

Foto: Pixabay/clarrycola
  • 107
  • 4
  • 0

Autonomna pokrajina Vojvodina raspisala je konkurs za zadruge za kupovinu opreme i sistema za preciznu poljoprivredu i opremu za prerađivačke kapacitete, sa ciljem unapređenje proizvodnih procesa, kao i podizanje nivoa efikasnosti i konkurentnosti zemljoradničkih ili poljoprivrednih zadruga.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu je 50.000.000,00 dinara.

Precizna poljoprivreda - da li su proizvođači spremni?

Predmet konkursa je kupovina opreme i sistema za preciznu poljoprivredu i opreme za prerađivačke kapacitete neophodne za realizaciju investicionog projekta, čija neto nabavna vrednost ne može biti niža od 2.000.000,00 dinara bez uračunatog PDV-a, zavisnih troškova nabavke, troškova montaže, puštanja u rad, troškova obuke za korišćenje, troškova carinjenja i drugih zavisnih troškova, navedeno je na sajtu kabineta pokrajinskog sekreterijata za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Korisniku mogu biti dodeljena bespovratna sredstva u visini od 1.000.000,00 dinara do 5.000.000,00 dinara, pri čemu maksimalan iznos ne može biti veći od 50 odsto neto vrednosti opreme.

Šta se subvencioniše?

Oprema i sistemi za preciznu poljoprivredu jesu sredstva za proizvodnju, obradu i preradu koja moraju biti nova, a koja podrazumevaju korišćenje savremenih tehnologija u preciznoj poljoprivredi, i to;

1.    sistemi i oprema za preciznu sadnju, setvu i žetvu,

2.    digitalni sistemi za navodnjavanje,

3.    robotizovani sistemi za ishranu i mužu koji se koriste na stočarskim farmama i

4.    oprema za pripremu proizvoda za tržište.

Oprema za prerađivačke kapacitete podrazumeva novu opremu za preradu primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Za koga su namenjena sredstva?

Korisnici bespovratnih sredstava su zemljoradničke ili poljoprivredne zadruge u skladu sa Zakonom o zadrugama ("Sl. glasnik RS", br. 112/2015) čije se sedište nalazi na teritoriji jedinice lokalne samouprave iz AP Vojvodine i koje realizuju investicioni projekat na teritoriji jedinice lokalne samouprave iz AP Vojvodine.

Projekat "500 zadruga u 500 sela" prevazilazi sva očekivanja

Konkurs je otvoren do 16. marta, a sve potrebne detalje u vezi sa uslovima apliciranja i potrebne dokumentacije, možete videti na sajtu pokrajinskog sekreterijata.


Tagovi

Zadruge Konkurs Precizna poljoprivreda Prerađivački kapaciteti Oprema


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao