Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 08.07.2020. 14:00

Za preradu i marketing u proizvodnji vina izdvojeno 250 miliona dinara

Pravo na dobijanje navedenih sredstava, poljoprivrednici mogu ostvariti za prihvatljive investicije i troškove koji su u potpunosti realizovani u periodu od 1. septembra 2019. godine.

Foto: Nedeljko Jusup
  • 172
  • 7
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva na investicije u preradi i marketingu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u sektoru proizvodnje vina u 2020. godini.

Predmet podsticaja, u skladu sa Pravilnikom i ovim konkursom, jesu prihvatljive investicije i troškovi u proizvodnji vina koji se odnose na izgradnju objekata vinarije, ukupne troškove i/ili kupovinu nove opreme, uređaja i mašina, neophodnih u navedenoj proizvodnji.

Po ovom Javnom pozivu opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara, u skladu sa Pravilnikom i posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ko sve može da se prijavi?

Pravo na dobijanje navedenih sredstava, poljoprivrednici mogu ostvariti za prihvatljive investicije i troškove koji su u potpunosti realizovani u periodu od 1. septembra 2019. godine, kao i za one koji budu ostvarene pod uslovima, na način i u roku, određenim rešenjem kojim se korisniku podsticaja odobrava realizacija investicija.

Kompletan Javni poziv možete pročitati u dokumentu ispod teksta

Za opšte troškove, pravo na podsticaje može da se ostvari ukoliko su realizovani i u periodu od 1. januara 2018. godine pa do isteka roka određenog rešenjem kojim se poljoprivrednim proizvođačima odobrava realizacija prihvatljivih investicija i troškova. Precizniji podaci o prihvatljivim investicijama mogu se naći u tabeli koja je sastavni deo Pravilnika o podsticajima za investicije u preradi i marketingu poljoprivredno prehrambenih proizvoda u oblasti proizvodnje vina, navodi se na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Zahtev za ostvarivanje prava na subvencije za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina za tekuću godinu, podnosi se u periodu od 6. jula do 19. avgusta ove godine, preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, Beograd ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11050 Beograd.

Maksimalni iznos do 41 milion dinara

Sredstva se utvrđuju u iznosu od 60 odsto od vrednosti prihvatljive investicije, umanjene za iznos finansija na ime poreza na dodatu vrednost, u skladu sa zakonom kojim se uređuje podrška u poljoprivredi i ruralnom razvoju, odnosno posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi.

Maksimalni iznosi podrške po pojedinoj vrsti podsticaja jesu:

  • za investicije u izgradnju objekata vinarije - 30.000.000 dinara;
  • za nabavku nove opreme, uređaja i mašina, za proizvodnju vina -  10.000.000 dinara;
  • za opšte troškove - 1.000.000 dinara.

Šta sve treba da znate o proizvodnji vina od kupina

Najviši ukupni iznos podsticaja koji poljoprivredni proizvođač može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 41 miliona dinara.

Sve potrebne informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 sati.


Dokumenti


Tagovi

Proizvodnja vina Podsticajna sredstva Marketing poljoprivrednih proizvoda Sektor vina Podrška u poljoprivredi Raspodela podsticaja


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.